Neptune Bloom - Weirdo

Neptune Bloom - Weirdo

Je plaatst een oproep op VI.BE onder de rubriek "Muzikant zoekt muzikant". Vervolgens overtuig je een pianist om te drummen en tenslotte maakt een oproep op Instagram een einde aan de zoektocht naar een bassist. 

De manier waarop Neptune Bloom tot stand kwam, hoor je ook terug in de muziek. Ongedwongen, psychedelische rock in een zweverig bad van electronica.

Aanvankelijk begonnen als duo, brachten Lili Daans (zang, gitaar en elektronica) en Rueben Van Den Broeck (gitaar en elektronica) al een eerste single, Daydreamer, uit. Vrij snel kwamen daar bassist Wouter Van Houdt en drummer Kai Noels bij. Weirdo is dan ook de eerste single van de groep als viertal en een voorproefje van de op handen zijnde debuut-ep 'Silver Skin' die op 10 mei verschijnt.

Het nummer vertelt het verhaal van iemand die zichzelf als een buitenbeentje ziet voor de omgeving en het daarbij horende dagelijkse leven en niet weet hoe zich daarin te profileren. Het leven is een groot mysterie. De mysterieuze, zweverige zang van Lili Daans geeft dit perfect weer. De lichtelijk oosters klinkende gitaren maken het verhaal compleet.

Wie de ep-release wil meemaken, rept zich op 9 mei naar Jeugdhuis Tijl in Diest.

19 april 2024
Erik D'Heer