[PIAS] Nites: 17 februari

Voorbeschouwing
[PIAS] Nites: 17 februari

Indoorfestivals blijken het tegenwoordig al even goed te doen als de zomerse buitenedities. En daar profiteert ook [PIAS]  van. Voor zijn dertigste verjaardag haalt de platendistributeur grote kanonnen boven in combinatie met enkele te ontdekken namen. Jolijt, twee dagen feest. Wij blikken alvast even vooruit.

De Dewaeles lijken zichzelf voor de zoveelste maal heruitgevonden te hebben met hun laatste project 'Under The Covers'. Wie de dj- slash animatieshow met tot leven gewekte platenhoezen nog niet zag moet dat dringend maar eens doen. Op eigen wijze surfen 2manydjs door tachtig jaar popgeschiedenis. Leute verzekerd.

Wij vreesden dat M83 na ‘Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts’ nooit meer echt zou overtuigen. Maar kijk: daar is ‘Hurry Up, We’re Dreaming’. Anthony Gonzalez slaat een andere richting in, maar het loont. Getuige daarvan is de geweldige hit Midnight City. Benieuwd wat dat op het podium geeft.

Vonken en vuur krijg je sowieso van Modeselektor. Op ‘Monkeytown’ spatten de gensters alweer om de oren en ook live is de broeierige cocktail van elektro, dub(step), hiphop en grime een must voor wie graag op en neer gaat. Thom Yorke was in eerste instantie fan en ondertussen leent hij ook zijn stembanden uit voor hun albums. Net als Apparat, TTC, Siriusmo, Paul St. Hillaire en Anti Pop Consortium trouwens.

Ook Laurent Garnier is wel voor wat afwisseling te vinden. De Franse technowizard maakte zich onsterfelijk met hits als The Man With The Red Face, Flashback en The Sound Of The Big Babou en staat tegenwoordig, na enkele omzwervingen in de jazz en wereldmuziek, met Scan X, nog zo’n technolegende, en toetsenist Benjamin Rippert op het podium. Bereid je alvast voor op een niet minder dan vier uur durende set.

Zijn landgenoot Etienne De Crécy wordt eveneens muzikaal onschendbaar verklaard als het aankomt op pure en onversneden elektro. Herinner je ‘Super Discount’, waaraan ook Air, Alex Gopher, Philippe Zdar (Cassius) en Mehdi mee werkten. De waanzinnige lichtshow die hij de laatste jaren meezeulde staat overigens nog steeds op ons netvlies gebrand.

Wie houdt van de rechttoe rechtaan aanpak moet Mr Nô en The Toxic Avenger in het oog houden. Hun muziek hakt meedogenloos in op je hersenpan. Jonge wolven, maar met een collectie scherpe tanden.

Ook op dag twee is er dus reden genoeg voor een feestje.


11 Februari 2012
Koen Van Dijck

Meer over deze artiest


Aanraders