Koen Van Dijck

Jaaroverzicht
Koen Van Dijck

Naar goede gewoonte vroegen wij onze redacteurs hun soms wormstekig geheugen te ontdoen van de indrukken van 2011, en het jaar ten persoonlijken titel samen te vatten. Dat het zeker geen onbewogen jaar was, daar kunnen we het alleszins over eens zijn.

Hoe vat jij 2011 samen, wat is jou opgevallen, wat is jou bijgebleven?

Boeiende Belgische muzikale projecten blijven als paddestoelen uit de grond schieten (Sunday Bell Ringers, You Raskal You, Errorism,...). Waar ze vroeger amper wisten te overleven wegens de te kleine lap grond waarop het allemaal moest gebeuren, lijken de afgelopen jaren weer hoogdagen voor onze bands. Maar het is nog steeds maar weinigen gegeven om door te breken naar het buitenland. Hopelijk kunnen de vele geplante zaadjes nu eens eindelijk tot bloei komen.

 

Wat vond jij de beste 5 platen van 2011?

1 - 'Mirrorwriting' - Jamie Woon

2 - 'We Are New Here' - Gil-Scott Heron and Jamie xx

3 - 'It's All True' - Junior Boys

4 - 'James Pants' - James Pants

5 - 'Space Is The Only Noise' - Nicolas Jaar

 

Wat vond jij de beste 5 concerten van 2011?

1 - Bill Callahan, Koninklijk Circus, 24-11-11

2 - Junior Boys, Botanique, 23-11-11

3 - The Rapture, Botanique, 14-11-11

4 - Akron/Family, Botanique,  17-05-11

5 - Caribou, Botanique, 21-05-11

 

Wat wens jij de muziekwereld voor 2011 toe, wat zou je zelf willen horen/zien, wie mag er het loodje leggen, welke groep zou een reünietournee mogen doen?

Ik wens voor 2012 een nieuw elektronisch muziekgenre. En hopelijk komt daar weer snel een "post-" variant op. Het moet van new beat geleden zijn dat er een genre zo snel in een commerciële mallemolen is verzeild geraakt, met enkele trieste dieptepunten als gevolg. Maar gelukkig ook met hele hoge hoogtes. Pieken die newbeat op zich nooit kon bereiken. Maar net zoals bij het - bij uitstek - Belgische genre volgen hieruit ook altijd een boeiende muzikale evoluties. Wij zijn zeer benieuwd naar wat dat het volgende jaar oplevert.


31 December 2011

Meer over deze artiest


Aanraders