Eurosonic/Noorderslag 2012 : Alamo Race Track, Talking To Turtles, Heartbeat Parade

Voorbeschouwing
Eurosonic/Noorderslag 2012 : Alamo Race Track, Talking To Turtles, Heartbeat Parade

Jeukende handen, koud zweet, een droge keel... U herkent de symptomen ongetwijfeld als festivalkoorts, goesting om naar een festival te gaan. En EUROSONIC/NOORDERSLAG is niet zomaar een festival. Het is het grootste showcasefestival voor Europese muziek en daMusic is maar wat trots als partner van dit festival te mogen optreden. Daarom stellen wij met veel plezier over de komende weken en maanden een aantal van de bands op dat festival kort aan u voor.

ALAMO RACE TRACK

Al een tijdje een vaste waarde in Nederland, maar nog nooit echt op waarde geschat daarbuiten. Het wordt tijd dat de rest van de wereld ook de schoonheid van Alamo Race Track weet te waarderen. Drie prachtige albums hebben ze al op hun repertoire, maar vooral de recentste, 'Unicorn Loves Deer' is een pareltje. Als wij ook maar een beetje mogen helpen om deze band te geven waar het recht op heeft, zouden wij daar bijzonder trots op zijn. En dit zou een begin kunnen zijn.

Website
Last.fm
MySpace
FaceBook

TALKING TO TURTLES

Florian Sievers en Claudia Göhler komen uit Duitsland en nestelden zich met hun debuut in het singer-songwritersgenre. Nochtans zit er heel wat poppotentieel in hun songs. Beluister er hun Men In Trees maar op na. Live zal het waarschijnlijk beperkt worden tot akoestische gitaar en wat tierlantijntjes. Wij zijn nochtans erg benieuwd hoe dit met volledige band zou kunnen klinken. Nieuwsgierig zijn we dus al. Nu nog overtuigd worden.

Website
Last.fm
MySpace
FaceBook

HEARTBEAT PARADE

Een groep zonder zanger waarbij de muziek stijlen als mathrock, metal en hardcore tot een potje stomende energie opkookt en dat overgiet met zorgvuldig gekozen gesproken samples. Denk aan Dub Trio, maar zonder de dub en met meer de nadruk op de hardcore. Drie muzikanten die het beste van zichzelf geven. Het moet garant staan voor vuurwerk. En meer kan je tenslotte niet verlangen.

Website
Last.fm
MySpace
FaceBook


26 December 2011
Patrick Van Gestel

Meer over deze artiest


Aanraders