9 t/m 22 april 2012

Concertgids
9 t/m 22 april 2012

Het was opnieuw geen sinecure om een keuze te maken. Want de organisatoren blijven ons bestoken met uitstekende programma’s. Maar wij zijn nu eenmaal doorbijters en kwamen, na enig gedub en getwijfel, uit bij volgende selectie. Nu is het aan u.

PUPPETMASTAZ
Waar: VK, Brussel
Wanneer: woensdag 11 april 2011 – 19.30 u
Wat: hiphop met cartooneske inslag
Waarom: Hiphop is nooit ons ding geweest, maar hun Pukkelpopshow van enkele jaren terug hebben we met plezier uitgekeken. Rappende poppen zie je dan ook niet elke dag en de unieke aanpak van deze Duitsers illustreert met ironische perfectie waar het genre vaak al dan niet ten onrechte voor versleten wordt.
Voorprogramma : DYNAMIC (DJ SET)
Kost: € 17/14

CHUCK PROPHET AND THE MISSION EXPRESS
Waar: Muziekodroom, Hasselt
Wanneer: dinsdag 17 april 2011 – 20.00 u
Wat: rasmuzikant inclusief bijhorende songs
Waarom: Wij zagen hem een concert van dertig nummers geven voor een half gevulde Trix-bar. En het was goed en spannend tot de laatste noot. Dat zijn de concerten die je dan koestert. Met zijn nieuwe plaat in de achterzak kan dat alleen nog maar beter worden.
Kost: € 12/9

JOSH ROUSE AND THE LONG VACATIONS
Waar: Handelsbeurs, Gent
Wanneer: donderdag 19 april 2011 – 20.15 u
Wat: superieure folkpopper
Waarom: Hij heeft een nieuwe band, Josh Rouse, en het werkt. Dat blijkt uit zijn nieuwe plaat, die passend ‘Josh Rouse And The Long Vacations’ werd getiteld. Die typische, ingetogen Rouse-stijl is er nog steeds, maar de invulling zit nu perfect. Dat kan live alleen maar mooier klinken.
Kost: € 23/20

BEN CAPLAN & THE CASUAL SMOKERS
Waar: Effenaar, Eindhoven (maar ook op het Roots ’n Roses-festival en in Trix)
Wanneer: zondag 22 april 2011 – 20.30 u
Wat: rauwe onderbuikroots
Waarom: Dat hij iets weg heeft van Tom Waits zal niemand ontkennen. Maar er is ook de eigenheid van zijn met banjo, gitaar en toetsen ondersteunde folk, die hij graag met klzmer en jazz doorweeft. Recht van de straat op het podium.
Voorprogramma : JEROEN KANT
Kost: € 8,50

RUSSIAN CIRCLES
Waar: Magasin 4, Brussel
Wanneer: zondag 22 april 2011 – 18.30 u
Wat: vlammende, instrumentale rockers
Waarom: Hun laatste plaat graaft weer bijzonder diep en dat zal zich op het podium ongetwijfeld weer vertalen naar gruizige riffs, doorspekt met de nodige samples. Wie zijn metal graag ziet stomen, weet waar hij moet zijn.
Voorprogramma : DEAFHEAVEN / ODONIS ODONIS
Kost: € 13


08 April 2012
Patrick Van Gestel

Meer over deze artiest


Aanraders