maart 2011

Clubwise
maart 2011

Ook in maart gidst de vaandeldrager van het Belgische clubcircuit je naar de heetste concerten in de kleinste zaaltjes.

Phaeleh (10/03 - VUB Kultuurkaffee)

Geef toe, Phaeleh klinkt toch een stuk funkier dan Matt Preston. En biedt direct een pak meer garantie op succes als dubstepproducer en dj. Deze klassiek geschoolde muzikant durft al eens buiten de lijntjes kleuren om je te betoveren met invloeden van elektronica of elektronische breakbeat.

Bye Bye Bicycle (11/03 - De Zwerver)

Zweedse band die ergens tussen de Britse indierock van The Smiths en de postpunk revival van Frans Ferdinand in te situeren valt. Het vijftal wist op Eurosonic een platendeal af te sluiten voor de Benelux en op 7 maart wordt hun debuutplaat hier dus uitgebracht. En als je benieuwd bent hoe dat klinkt, moet je maar eens blijven plakken aan de 3voor12 Luisterpaal.

Lefto presents Worldwide Family (11/03 - Democrazy @ Vooruit)

Als Belg een compilatie mogen uitbrengen op het label van Gilles "Worldwide" Peterson: het is weinig mensen gegeven. Lefto doet er nog een extraatje bovenop en nodigt schoon volk als jamie Woon, Kid Koala en Kode 9 uit om de release feestelijk te vieren. De line-up leest als een best of van de hedendaagse elektronische muziek.

Jarring Effects Labelnight (18/03 - Vk*)

Het onafhankelijke label Jarring Effects uit Lyon speelt al jaren een toonaangevende rol in de Europese dubscene. Geflipte elektronica, abstracte hiphop, postrock en uiteraard ook dub staan steevast op het menu. Kaly Live Dub, een van de bands op de affiche, vormt daar de perfecte illustratie van, met hun psychedelische dubsounds gekoppeld aan samples uit alle continenten.

Black Mountain (30/03 - De Zwerver)

Geweldige psychedelische rockband uit Vancouver, Canada rond frontman Stephen McBean en zangeres Amber Webber. Vorig jaar kwam hun derde plaat "Wilderness Heart" uit en het is alweer een indrukwekkend staaltje psychrock met invloeden uit kraut en folk waarbij de songs centraal staan. Unieke trip!

De soundtrack bij deze Clubwise vind je hier.

Of op de Mixcloud pagina van Clubcircuit.


10 Maart 2011
Marc Steens

Meer over deze artiest


Aanraders