Pukkelpop 2011: Watertanders (1)

Voorbeschouwing
Pukkelpop 2011: Watertanders (1)

De persoonlijke voorkeuren van onze twee verslaggevers mogen uiteraard niet ontbreken. En of ze uitkijken naar deze editie, hoewel er aanvankelijk wat reserves waren wat de line-up betreft. Maar al bij al is er weer meer dan genoeg lekkers om van te snoepen. In die mate zelfs dat volgende lijstjes beperkt moesten worden.

Frank Turner & The Sleeping Souls
Ooit toevallig gezien in het voorprogramma van een andere band, maar eigenlijk verdient hij veel meer dan dat. Frank Turner heeft het in zijn vingers om de perfecte popsong te schrijven. Omdat hij dat probeert, staat hij, wat mij betreft, al hoog aangeschreven. Frank Turner prijkt hoog op het verlanglijstje en voor één keer moet hij het niet in zijn eentje rooien, maar brengt hij zijn band mee. Laat maar rollen, die rock, Frank.

Wallace Vanborn
Het heeft even geduurd voor ik het doorhad, maar Wallace Vanborn is intussen één van die bands die in mijn muzikaal hart gegrift staan. Hun debuut was op meerdere vlakken een succes en wij zijn dan ook maar wat benieuwd wat dat live kan opbrengen. Rock met het hart op de juiste plaats en invloeden vanuit alle hoeken. Net zoals ik het graag heb.

Other Lives
Bijzonder rijk gearrangeerde songs met frêle vocalen en de songs die dat aankunnen. Other Lives in een notendop. Hoe dat op een podium moet en zal klinken is moeilijk te voorspellen. Maar intrigerend is het in elk geval. Ik hoop op een uitgebreide band, maar zelfs akoestisch moet dit kunnen.

The Knux
"The Knux are well known for their intense live shows." Als dat op hun Wikipediapagina staat, is mijn interesse sowieso al gewekt. Dat ze dan ook nog eens rock door hun hiphop mengen, maakt het nog meer interessant. Let wel: dit zijn niet de zwarte Beastie Boys. Deze jongens hebben heel wat meer in hun mars. En of ze dat zullen bewijzen.

Cage The Elephant
Hypes, u weet hoe dat gaat. Het ene moment overladen met lof, het volgende vergeten in de goot. De reputatie van Cage The Elephant groeide geleidelijk en werd gebouwd op een liveshow, waar de Ijszee van gaat koken. Inmiddels hebben ze twee platen op hun conto staan en zijn ze hot. Laat u dus inpalmen door de wilde energierock van deze Amerikanen nu het nog kan. U zal er gegarandeerd geen spijt van hebben.

Esben And The Witch
Stond eerder dit jaar al op het verlanglijstje, maar gemist. Reden te meer dat ik maar al te graag van het peperkoeken huisje van deze heks wil proeven. Spookachtige muziek en teksten met een bizar randje zijn hun handelsmerk. Laat u dus prikken door deze band om daarna voor eeuwig in te slapen.

Yuko
De optredens die de band met hun vorige cd gaf waren intrigerend. De meest vreemde materialen werden bovengehaald om de muzikale effecten te bereiken die ze op het oog hadden. Met nu ook een tweede album achter de hand ben ik bijzonder benieuwd hoe die optredens zijn geëvolueerd. Zijdezachte pop met een korrelig randje.


13 Augustus 2011
Patrick Van Gestel

Meer over deze artiest


Aanraders