Les Nuits belicht - vrijdag 11 mei

Voorbeschouwing
Les Nuits belicht - vrijdag 11 mei

Het is eindelijk zover, of toch bijna. We hebben er dagen naar uitgekeken. En het wachten zal ongetwijfeld weer de moeite geloond hebben. Maar u bent er misschien nog niet helemaal uit wat u nu precies op Les Nuits moet gaan zien. Wel, eigenlijk is het eenvoudig: elke dag valt er wel iets te zien. En wij geven u een overzicht van enkele dagen.

Dag twee van Les Nuits Botanique combineert experiment, ingetogenheid, gitaren en feestgedruis, een ideale mix om het weekend in te stappen.

De line-up van de Chapiteau springt het meest in het oog. Great Mountain Fire, het Brusselse antwoord op the Black Box Revelation, speelt hun eerste van twee shows op Les Nuits. Milagres, die op plaat een collage maken van pop, folk, indie en wat experiment, komen hun knutseltechnieken live etaleren.

Maar de publiektrekker die dag is de punkfunk van The Rapture. Vorig jaar maakten de New Yorkers met ‘The Grace of Your Love’ een gesmaakte comeback die ze nu op Les Nuits en deze zomer op het Dourfestival nog eens extra accentueren.

Als we door de gangen van de Botanique wandelen, komen we uit in het Museum, waar Chilly Gonzalez in een aparte setting uit zijn excentrieke trukendoos put. De rappende pianovirtuoos speelde recent nog enkele concerten in ons land onder het mom van een piano-talkshow, maar omdat de ontvangst zo goed was, keert de Canadees nog eens terug voor een vervolg.

Verderop in de Rotonde treffen we de Amerikaanse singer-songwritster Laura Gibson aan. Gibson komt haar nieuw album ‘La Grande’ voorstellen. Die plaat bevat opnieuw de ingetogen folk die we nog kennen van haar debuut ‘Beasts of Seasons’, maar werd aangevuld met wat experiment. Het ontdekken meer dan waard.

Wie nadien nog niet naar huis wil, kan terecht in het Bota-cafe waar Libertine Supersport een afterparty organiseert.


01 Mei 2012
Frederic Heymans

Meer over deze artiest


Aanraders