I Love Techno 2011

Voorbeschouwing
I Love Techno 2011

Uit alle uithoeken van Europa komen ze. En hier en daar kom je zelfs een verdwaalde Amerikaan of een eenzame Japanner tegen. I Love Techno heeft op die zestien jaar een serieuze reputatie opgebouwd en elk jaar opnieuw proberen ze de vorige editie te overtreffen. Geen sinecure, zeker niet na de verjaardagseditie van vorig jaar.

Maar ook dit jaar zullen de liefhebbers van elektronische muziek niet op hun honger moeten zitten. Alle grote meneren en mevrouwen uit de scene komen een schijfje draaien in de Expo van Gent. Ook deze editie zal de roep om een kloonmachine alsmaar luider worden, want het worden weer hartverscheurende keuzes.

Dubstep is razend populair en dat is de organisatoren van ILT niet ontgaan. De Orange Room wordt volledig cadeau gedaan aan het genre en ook de namen mogen er zijn. Ze beginnen rustig met Jakwob, terwijl Katy B er zorgt voor de commerciƫle noot. Daarna mogen ondermeer Chase & Status, Benga & Skream, Flux Pavilion en Nero voor het zware werk zorgen.

Veel Duits geweld in de Green Room met de techo-invasie van Paul Kalkbrenner, diens broer Fritz en Leni Faki. Brodinski zorgt voor wat Franse invloeden en ga zeker eens langs bij Feed Me voor harde elektro en geschifte visuals. Fader zorgt voor de Belgische toets in deze zaal.

Zin in een hoopje gekheid, met artiesten die in verlichtingspalen kruipen en de gekste outfits voorschotelen? Yellow Room thou must see! The Subs staan altijd wel garant voor een zot feest en de harde beats van The Crookers laten nu eenmaal niemand onbewogen. Remix-king Boysnoize is ook van de partij en Birdy Nam Nam mag er na de succesvolle show twee jaar geleden opnieuw een lap op geven.

Carl Craig komt met zijn 69-show de Red Room opfleuren. Hij haalt een hele hoop klassiekers door de molen en maakt er een hedendaagse soep van. Alsof dat nog niet genoeg is komt ook de legendarische Laurent Garnier met een nieuw concept op de proppen. Hij laat zijn dj-skills clashen met een keyboard en allerhande elektronica. Ook Agoria, Psycatron en Sebastien San zijn van de partij.

De man met de origineelste naam speelt sowieso in de Blue Room. Totally Enormous Extinct Dinosaurs brengt een mix van elektronica, sterk gericht op de dansvloer. Madeon is dan weer de jongste dj (zeventien jaar!) van de hoop maar heeft nu al een stevige reputatie opgebouwd met zijn mengeling van house, pop en elektro. Cassius en Steve Aoki zorgen voor de ervaring, terwijl Digitalism er weer zal staan met een live-set.

Ook de vrouwen zijn vertegenwoordigd op deze editie. Wereldburger Simina Grigoriu plakt haar techno tegen je oren in de Green Room, terwijl talent van eigen bodem Leesa de boel in gang steekt in de Red Bull Elektropedia. Raving George, nog zo'n Belgische schone, mag zelfs de Yellow Room opstarten.

Een handleiding om de avond door te komen kan je trouwens hier vinden.


09 November 2011
Niel Van Herck

Aanraders