The Posies Every Kind of Light

Rykodisc
The Posies

The Posies hoeven weinig introductie. Deze Amerikaanse powerpop-band oogstte vooral begin jaren negentig veel lof, en vooral "Frosting on the Beater" werd zeer positief onthaald. De daaropvolgende albums waren echter een stuk minder, en omwille van verscheidene soloprojecten van opper-Posies Jonathan Auer en Ken Stringfollow stonden de Posies een tijd op non-actief. Nu zijn ze echter terug om met "Every Kind of Light" de wereld te veroveren. Of niet?

Opener Its Great to be Here Again! laat niet veel aan de verbeelding over: The Posies hebben er zin in. Echter, de bombast die we gewoon zijn van de vorige albums missen we hier. Zowel de zang als de gitaarlijnen klinken braafjes, en alles wordt netjes binnen de lijnen gehouden. Ook Conversation klinkt even licht en zwak. Pas bij All in a Days Work worden de distortionpedaaltjes ingetrapt, maar alles blijft nog steeds zeer repetitief en eentonig klinken.

Zo kabbelt de hele cd eigenlijk verder, van het ene monotone nummer naar het andere, zonder dat het ergens beklijvend wordt. Enkel bij de iets stevigere songs(I Finally Found a Jungle I Like, Second Time Around) komen vage herinneringen aan Dreams All Day bovendrijven, maar jammer genoeg is het maar een pleister op een houten been. De meeste nummers op Every Kind of Light slagen er niet in om de vroegere power van The Posies op te roepen. Op 19 augustus staan ze op Pukkelpop, hopelijk voor hun talrijke fans spelen ze dan veel van hun oude werk.


13 Augustus 2005
Dieter Vandeweyer

Meer over deze artiest


Aanraders