#Futurama85 - Jeffrey Lee Pierce Quartet - Love & Desperation (1985)

#Futurama85 - Jeffrey Lee Pierce Quartet - Love & Desperation (1985)

Zondag 13 oktober 1985. Een datum als een ander, maar niet voor ons. Die dag hadden wij vanuit Etterbeek een bestelwagen gehuurd om met een zestal studenten af te zakken voor één van de meest memorabele festivaldagen ooit beleefd. Akkoord, de Brielpoort in Deinze was niet de meest feeërieke concertlokatie, maar vormde toch het perfecte decor voor wat ons die dag stond te wachten en dat ons heel lang, tot vandaag, is blijven heugen.

Hij mocht hier al eens vaker in dit forum passeren, alleen of met zijn gewerenclubje en wij herhalen graag dat elke reden om het wondertje, dat The Gun Club of Jeffrey Lee Pierce heet, aan te halen een volstrekt gerechtvaarde reden is.

Onze verste kennismaking was 'Las Vegas Story'. Zwaar onderschat en enige wereldfaam had het deel van wijlen Jeffrey Lee Pierce moeten zijn. Zeg dat Nick Cave het gezegd heeft. Enfin, Give Up The Sun van die plaat heeft ons op endless repeat ooit door een tweede zittijd geloodst. En toen moesten we nog beginnen graven in de backcatalogue om 'Miami' (1982) en 'Fire Of Love' (1981) te ontdekken.

The Gun Club hebben we helaas nooit mogen meemaken, maar Jeffrey Lee Pierce op Futurama in 1985 maakte dat ruimschoots goed. Want ook al was het nog late namiddag, hij was behoorlijk gefocust om de eerste soloplaat 'Wildweed' in stijl te promoten. Hij stond scherp en de groep zag er onwijs cool uit. Hij speelde uiteraard voornamelijk materiaal uit die plaat, waaronder een verschroeiend Love & Desparation en radiohit Sex Killer maar ook een occasioneel nummer van The Gun Club zoals Eternally Is Here (als het geheugen ons niet in de steek laat).

Het was pakweg 17u00 in de namiddag en we hadden Sonic Youth en Jeffrey achter de kiezen. Het kon al niet meer stuk op die zondag in oktober.

9 april 2024
Laurens Leurs