Fuzz Club 2024: check it out!

Fuzz Club 2024: check it out!

Als je als label The Jesus And Mary Chain, Night Beats, Tess Parks, The Men, The Telescopes, Elephant Stone en The Vacant Lots in het uitstalraam hebt staan en daarnaast platen uitbrengt van The Black Angels, A Place To Bury Strangers, Holy Wave, Dead Skeletons, Alan Vega, Anton Newcombe en meer, kan je al eens iets op poten zetten. Fuzz Club deed dat al eerder in Eindhoven en herhaalt die oefening op 3 en 4 mei.

En als je dan ook nog eens Spiritualized en Gilla Band ergens hoog op die affiche kan zetten, zijn wij al helemaal geïnteresseerd. Maar buiten die bands is er die twee dagen nog heel wat meer te beleven in De Effenaar. Wij pikten er helemaal eigenwijs en zonder u in welke richting dan ook te willen duwen enkele acts uit.

The Men – vrijdag 18u00 – grote zaal

Misschien niet de meest woke bandnaam, maar wij hebben persoonlijk het gevoel dat ze daar vierkant lak aan hebben, deze jongens uit Brooklyn. Ze zijn in elk geval goed voor een potige set, waarin punk een plaats heeft, maar evenmin zijn ze vies van een streepje country, surf of noise.

Radar Men From The Moon – vrijdag 18u45 – kleine zaal

Nee, wij steken echt niet onder stoelen of banken dat wij een serieuze boon hebben voor deze Hollanders. En vorig jaar op Down The Hill bewezen ze nog maar eens waarom dat zo is. Daar verandert geen enkele personeelswissel of wat dan ook iets aan. Op zoek naar een middel om je nekharen recht te doen veren? Dan zijn RMFTM je euh... men.

Butch Kassidy – vrijdag 23u15 – grote zaal

Als wij zeggen postrock, wall of sound, improvisatie, dan zou u al min of meer moeten weten waaraan u zich bij dit Londense kwintet mag verwachten. Voeg daar nog een veeg eigenzinnigheid bij en een snuifje Swans en u krijgt het soort potpourri waar je neus van gaat bloeden. Het ontdekken meer dan waard.

Elephant Stone – zaterdag 17u30 – grote zaal

Sitar, tabla en dilruba zijn instrumenten die volgens deze band perfect kunnen samengaan met westerse rock. En dat bewezen ze onlangs nog op deze plaat. Origineel, psychedelisch (wat wil je met Indische roots?), maar ook wel shoegazerig en toegankelijk.

The Psychotic Monks – zaterdag 19u00 – grote zaal

Met een dergelijke bandnaam moet je wel op zoek gaan naar hogere sferen. En dat is precies wat deze monniken doen. Elektronica mixen met een wilde drang naar experiment en dat zonder vooraf uitgezette lijnen. Avontuurlijk ingesteld? Dan weet je al waar naartoe.

Melts – zaterdag 19u45 – kleine zaal

Als een band vooral naam heeft gemaakt met optredens, zou dat voor u al voldoende moeten zijn om op zijn minst nieuwsgierig te zijn. Wij zijn dat ook. Postpunk, psychrock, krautrock en nog wel een aantal andere genres worden genoemd om deze band te beschrijven. Ons lijkt het dat ze vooral een eigen weg kiezen. En als je dan weet dat ze uit Dublin komen, kan je er prat op gaan dat dit de moeite waard zal lonen.

Er zijn nog tickets voor Fuzz Club. Die vind je hier.

20 april 2024
Patrick Van Gestel