#Maandelijks Lekkers - april 2024

#Maandelijks Lekkers - april 2024

De creativiteit onder artiesten is niet te stoppen. En eigenlijk verwachten we ook niet anders. Het is bijna allemaal Europa dat de klok slaat deze editie, waarin die creatievelingen onder meer met briljante oplossingen komen, nog een extraatje in huis hebben, terwijl wij voor al dit moois zelfs bereid zijn enkele principes opzij te zetten.

 

Kid Kapichi - Can EU Hear me?

Dit is niet zomaar een woordspeling, maar een ware noodkreet vanaf een eiland waar ze zo'n boodschap wel op pakkende muziek weten te zetten.

Gidge - The Fells

Dat dezelfde intensiteit ook op een hele andere toon gebracht kan worden, laat dit Zweedse duo horen. De nieuwe ep 'Tundra', met nog veel meer diepe klanken, verschijnt op 26 april.

Penny Arcade - Don't Cry No Tears

Een prachtig, ingetogen solonummer van de man van Veronica Falls en Ultimate Painting. Begin mei komt er ook een volledig album uit genaamd 'Backwater Collage'.

Alfie TemplemanRadiosoul

"I stashed my problems in a tupperware / 'Cause there's nobody ever looking there." Geniale uitvindeing van deze soulvolle artiest die binnenkort nog meer in petto heeft.

Ibibio Sound Machine - Mama Say

We raken niet uitgepraat over de geavanceerde elektropop van dit rijke culturele gezelschap. Met het nieuwe album op komst - 3 mei is het dan zover - krijgen we nog deze fijne single inclusief een kleine, verrassende bonus aan het einde.

Atomic Life - Incense & Aries

We zijn in deze rubriek over het algemeen terughoudend met supergroepen, maar natuurlijk niet wanneer een paar titanen uit de Newyorkse hardcorescene besluiten een zangtalent naar voren te schuiven. Het gaat om de veelzijdige Adea Frances, die indrukwekkende grooves à la Yeah Yeah Yeahs meeneemt.

Coilguns - Venetian Blinds

Eigenzinnige postpunk uit Zwitserland. De drums zijn nog het meest experimenteel en juist daarop blijkt het nummer goed te kunnen leunen.

BÆNCH - Skipped A Step

Iets traditioneler binnen het genre gaat het eraan toe bij deze Denen die ook wel raad weten met echo's, slepende zanglijnen en knipogen naar Bono en zoon.

KRYPTOS - Turn Up The Heat

Heavy metal uit India met een sterk jarentachtigglamrockgevoel.

KHIRKI - Father Wind

En dan nog dit. Een betoverende akoestische zeemansballad van een Griekse metalband. In de natuurlijke opbouw van het nummer is er gaandeweg ook plaats voor folkinvloeden uit het thuisland, fijne percussie en een slot waarin toch nog alle trossen los mogen compleet met een paar goede riffs.

 

9 april 2024
Tino Fella