Floatstone - Meet Floatstone

Eigen beheer
Floatstone - Meet Floatstone

Wie wil er nu een nummer van De Kreuners coveren? Een man met een open blik en een groen hart misschien? Groene jongens geloven wel in recyclage en hergebruik. Brick De Bois, alias Floatstone lijkt zo iemand. Hij is bovendien van vele markten thuis: hij maakt theater, schrijft boeken, geeft les en maakt muziek. Dat laatste doet hij zelfs heel goed. Op zijn uitnodiging ‘Meet Floatstone’ (meteen ook de naam van zijn debuut) gaan we maar wat graag in.

Elk nummer op deze plaat heeft de diepgang van de Marianentrog, maar gelukkig vermijdt Floatstone prekerigheid en zwaait hij nergens met het opgeheven vingertje. Daar is hij veel te relaxed voor. Als bewijs van zijn onthaasheid, brengt hij het openingsnummer Crayfish aan. Je waant je meteen ergens onder een boom naast een rivier met helder water, glinsterend in de zon.

Birthday Present schreef hij twee jaar geleden op zijn verjaardag. Net op die dag werd Aung San Suu Kyi vrijgelaten in Birma. Floatstone trok ook naar ginds en bracht er zelfs het nummer in première voor een geëmotioneerd publiek.

In verschillende nummers eist pijn zijn plaatsje op. In The Apple And The Tree gaat het over familiepijn, The One That Gives Me The Blues en Barefoot In The Park behandelen liefdesverdriet en I Want You gaat over bedrog en het leed dat daarmee gepaard gaat. De Kreuners maakten er een meestamper van, maar Floatstone herinterpreteert het op gepaste wijze.

‘Meet Floatstone’ is een bluesy gitaarplaat. Brick De Bois heeft een heel ritmische manier van spelen. Tussendoor ranselt hij de klankkast van zijn akoestische gitaar en zorgt daarmee zelf voor percussie. Eigenlijk deed hij alles zelf. Dit debuut werd ook uitgegeven in eigen beheer mét oog voor het milieu: het hoesje is van FSC-papier en het schijfje zelf van gerecycleerd plastic. De muziek zelf verdient het bio-label, zo puur is die. Dit was een aangename kennismaking!

Eerste officiële clip

Wil jij Floatstone ook ontmoeten? Dat kan.


11 Mei 2012
Marc Alenus

Meer over deze artiest


Aanraders