Horses On Fire - Horses On Fire

V2
Horses On Fire - Horses On Fire

Wordt 2012 het jaar van de gitaar? Het lijkt er wel op. Zowel The Hickey Underworld, Creature With The Atom Brain als Wallace Vanborn spannen de snaren en slijpen hun plectrums. En zeer binnenkort ligt ook het debuut van Horses On Fire in de rekken. Dat belooft!

Terwijl The Van Jets in Parijs zit en The Black Box Revelation de hort op is met Jane’s Addiction, probeert Horses On Fire hun wei in te pikken. En dat zou wel eens kunnen lukken ook. Seventies rock is in, en laat deze heren daar nu net een zwak voor hebben.

Horses On Fire is het kindje van Thijs De Cloedt (vroeger bij Aborted) en Michélé De Feudis. Als grafisch vormgevers werkten zij samen aan Kabouter Wesley en deze kregelige kabouter bevruchtte ook hun muziek. Getuige daarvan songtitels als Violent Highs, Raw Meat en Season To Hate

Veel van de songs op deze debuutplaat werden live opgenomen en sommige zelfs op tape geregistreerd. Daarbij werden heel wat vintage instrumenten gebruikt, en zowel Ian Clement (Wallace Vanborn) als Maarten Heynderickx (ook verantwoordelijk voor 'Paradisiac' van Millionaire) leenden hun deskundigheid.

In oktober 2011 trok Horses On Fire ze de startstreep met de lekkere vette single Draw The Line. De riff lijkt wel uit het brein van Dan Auerbach gepulkt, de drums mokeren dodelijk efficiënt en de stem van Michélé zorgt voor de finale vonk die wel eens voor een laaiend vuurtje zou kunnen zorgen. Alleen… de radio wil tot nog toe niet echt mee.

Dat Horses On Fire meer kan dan gemeen trappen en bijten, bewijst een nummer als Wolfman In Disquise: lekker lome, zompige southern rock. Ook de eerste minuten van Monster, Plagued By Vertigo en Better Than You zijn een relatief rustpunt. Maar verder raast deze band voorbij als de vier ruiters van de Apocalyps, zonder daarbij de melodie uit het oor te verliezen.

In 2010 wonnen ze de Global Battle Of The Bands Belgium en nu zijn ze helemaal klaar voor het grote succes. Wij durven deze paarden in onze tiercé te zetten.


04 Februari 2012
Marc Alenus

Meer over deze artiest


Aanraders