Mount Venus

Eigen beheer
Mount Venus

53° 15' 38.5" N, 6° 18' 39.33, is de exacte locatie waar Mount Venus in Ierland zich bevindt. Een prachtig stukje natuur in een woest en verwilderd landschap. En dat is meteen ook het perfecte kader waarin we de gelijknamige Antwerpse band kunnen plaatsen.

Na de prijs voor de beste 'Rockdemo' op Muzikantendag editie 2008 en een finaleplaats op FrappantPOP in 2009 komt het gezelschap met een gedurfde maar geslaagde debuutplaat op de proppen.

Deze jonge, vierkoppige band haalt de mosterd voornamelijk bij postrockers als Isis, eigentijdse progrockers als Porcupine Tree en de gelaagde gitaarrock die A Perfect Circle in het verleden al wist te presenteren.

De rode draad doorheen het hele album vinden we terug in de hypnotiserende gitaarriedels, gedurfde tempowisselingen en slepende baslijnen die maar al te vaak aansturen op een eruptie van gitaardistortion. Tel daarbij dat de stem van Roeland Picon Van de Wingard bij momenten aanleunt bij die van Cedric Bixler Zavala (At The Drive In) en je hebt een aantal bijzonder mooie referenties op een rijtje.

In zeven lange hoofdstukken (vier songs overschrijden de zevenminutengrens), laat Mount Venus de luisteraar kennismaken met hun eigen duistere universum. Zoals de titel al doet vermoeden is er hier weinig ruimte voor goedlachse of poppy deuntjes. Ingewikkelde songstructuren en haakse, atypische composities vormen het kwaliteitslabel voor 'Like A Second Sun'. Explosief maar gestroomlijnd, onrustig en toch bijzonder fijngevoelig.

Wij zijn alvast overtuigd en hopen dat deze heren hun werkterrein zeer snel kunnen verleggen van de plaatselijke parochiezalen en jeugdhuizen naar het bruisende clubcircuit, waar ze thuishoren.


16 Augustus 2010
Kevin Vergauwen

Meer over deze artiest


Aanraders