Alamo Race Track in de USA: dag 2, 17 oktober

Geplaatst op 21.10.2011 18:44 | Door |

Na een paar uur slaap is de hele band alweer wakker. In New Jersey is het nog heel vroeg, maar in Nederland is de ochtend begonnen.

Ondanks de korte nacht is iedereen behoorlijk uitgerust. Het oude strandhuis waar we verblijven heeft een rustgevende werking door zijn rustige gekraak, het geluid van Amerikaanse goederentreinen in de verte en het ruisen van de oceaan aan het eind van de straat. Vanaf de veranda blijken we de oceaan zelfs te kunnen zien.

Nadat we in de keuken alle gehuurde apparatuur hebben getest, verplaatsen we onze repetitie snel naar de veranda, het is de beste repetitie plek denkbaar. Na de voorbereidingen gaan we op weg naar New York voor ons eerste optreden deze week.

Na een uur rijden door voornamelijk natuur en industrieel gebied verschijnt voor ons de skyline van Manhattan. Hoe langer je onderweg bent, hoe indrukwekkender het is. Via een tunnel bevind je je vervolgens in één klap midden in de stad. Waar je omringd door een enorme wirwar van verkeer, alleen nog stapvoets verder komt.

De plek waar we vanavond spelen, de Mercury Lounge, bevindt zich in de lower east side, een levendige buurt. Het is een bekende club in New York en we zijn dan ook vereerd dat we hier mogen spelen. Het blijkt ook nog behoorlijk druk te worden en het publiek reageert enthousiast.


Meer over deze artiest


Aanraders