Panic! At The Disco Zelfverzekerder dan ooit

11 Mei 2011 - Trix, Borgerhout
Panic! At The Disco

Sinds de band bekend werd dankzij een reusachtige hype in 2005, is er veel veranderd aan Panic! At The Disco. Niet alleen de sound, maar ook de opstelling van de groep zagen we doorheen de jaren radicaal veranderen. Maar in de dichtbevolkte Trix bewezen de vier Amerikaanse jongens dat ze doorheen die jaren heel wat hebben geleerd over het geven van een energieke en overtuigende performance. Want dat was exact wat we als publiek voorgeschoteld kregen.

In het publiek zagen we zowel uitzinnige tieners als rijpere twintigers, die schaamteloos genoten van een heerlijke portie jeugdsentiment. Met een flinke handvol oude nummers was er immers een perfecte balans gemaakt tussen oud en nieuw op de setlist. Toegegeven, de debuutplaat 'A Fever You Can't Sweat Out' blijft nog steeds één van onze lievelingsschijfjes uit het poprockgenre. Wij waren dan ook meer dan blij dat nummers als But It's Better If You Do, The Only Difference Between Martyrdom And Suicide Is Press Coverage en Lying Is the Most Fun A Girl Can Have Without Taking Her Clothes Off op de setlist stonden.

Opmerkelijk was dat het jonge, ietwat onzekere poprockbandje uit 2006 volledig verdwenen was. Op het podium zagen we een volwassen groep, die niet alleen een uitstekende muzikale prestatie leverde - zanger Brendon Urie's vocals zijn er erg op vooruitgegaan - maar ook als rasechte showmannen het publiek wist op te hitsen. Met zijn Amerikaanse charme palmde frontman Urie zonder al te veel moeite de harten van vele aanwezige meisjes in.

Hoewel de band nog maar twee maanden in zijn nieuwe opstelling speelt, lijken de bandleden al perfect op elkaar ingespeeld. Frontman Brendon Urie en nieuwe gitarist Ian Crawford schudden jams van Michael Jackson en John Mayer uit hun mouw alsof het niets is en trakteren het publiek zo op enkele prachtige, muzikale momenten. De nieuwe nummers, waarvan we onder andere The Ballad Of Mona Lisa, Let's Kill Tonight en Memories te horen kregen, staan dan ook als een huis en wisten ons live meer te overtuigen dan ze dat op cd doen.

Het is inmiddels alweer bijna vijf jaar geleden dat we de bandleden van Panic! als echte groentjes aan het werk zagen in de Brusselse Ancienne Belgique. Maar de performance die we in het Antwerpse Trix te zien kregen, was daarmee absoluut niet te vergelijken. De onzekere tieners hebben plaatsgemaakt voor een stel zelfverzekerde twintigers, die als geen ander weten hoe ze stevig van jetje moeten geven.


12 Mei 2011
- Foto Thomas Geuens

Meer over deze artiest


Aanraders