Pukkelpop viert vijfentwintigste verjaardag met Boek, cd-box en meer

Pukkelpop viert vijfentwintigste verjaardag met Boek, cd-box en meer

Het kan de trouwe Pukkelpop ganger nauwelijks zijn ontgaan, het festival bestaat vijfentwintig jaar.

Om dit te vieren zijn er tal van initiatieven die zowel de festivalbezoeker als de overige muziekliefhebbers zal boeien.

Zo verschijnt 1 oktober het boek 'Pukkelpop 25', met unieke sfeerbeelden, originele illustraties en legendarische foto's van onder andere Afghan Whigs, Nirvana, Daft Punk, Rage Against The Machine en The White Stripes.

Het geeft behalve de geschiedenis van het festival ook een aardig beeld van een kwarteeuw pophistorie met Pukkelpop-herinneringen van Dave Grohl, Underwold, dEUS, Editors en Soulwax. Tijdens het festival is er een actie waarbij tegen fors gereduceerde prijs een gepersonaliseerd exemplaar met portret gereserveerd kan worden.

Een ander uniek artikel ter gelegenheid van het jubileum is de vier-cd-box met daarop tachtig artiesten en bands uit de Pukkelpop geschiedenis als La Roux, Florence & The Machine, PJ Harvey, Roisin Murphy, The Chemical Brothers, The Prodigy, Dj Shadow, Orbital, The Bloody Beetroots, Hot Chip, LCD Soundsystem, Eels, Sparklehorse, Elbow, Elliott Smith, Morphine, The National, Nick Cave & the Bad Seeds, The Pixies, Sonic Youth, dEUS, Big Black en The Ramones.

De compilatie is al vanaf 2 augustus in de winkels te vinden.

Verder kun je op de festivaldagen (19 t/m 21 augustus) op het festivalterrein nog het speciale Pukkelpop museum bezoeken en is er een bijzondere Pukkelpop hoofdtelefoon verkrijgbaar.

Op 16 oktober vindt er ook nog de '25 jaar pukkelpop muziekquiz' plaats. Informatie over mogelijke deelname wordt later bekendgemaakt. Het blijft feest in Pukkelpopland.


30 Juli 2010
Tino Fella

Aanraders