Metallica neemt plaat op met Lou Reed

Metallica neemt plaat op met Lou Reed

Metallica heeft de laatste hand gelegd aan een nieuw album dat de band opgenomen heeft met niemand minder dan Lou Reed. Het betreft een heuse samenwerking tussen beide artiesten, die zijn oorsprong vindt in een gezamenlijk optreden in New York in 2009. Toen heeft men het vijfentwintigjarig bestaan van de Rock and Roll Hall of Fame gevierd met een concert in Madison Square Garden.

Lou Reed werd de voorbije tijd meermaals gespot in de wijdere omgeving van San Francisco. Dat had te maken met de opnamesessies die de afgelopen paar maanden plaatsgevonden hebben in de huisstudio van de metalband. In die korte tijd heeft men tien songs opgenomen: wanneer we die te horen krijgen staat nog niet vast.

Metallica looft Lou Reed als één van de meest inventieve songschrijvers, muzikanten en performers uit de rockwereld. Net als zovele gelijkgestemden hebben ze veel respect voor zowel zijn solowerk als de muziek van The Velvet Underground.


18 Juni 2011
David Ardenois

Meer over deze artiest


Aanraders