Protest verwacht tegen U2 op Glastonbury festival

Protest verwacht tegen U2 op Glastonbury festival

Leden van de campagnegroep Art Uncut plannen protestacties, waaronder een visuele stunt om Bono aan te moedigen zijn belastingen te betalen. Ze hekelen het feit dat de voorman van de band om belastingtechnische redenen zijn bedrijf overhevelde van Dublin naar Amsterdam.

Campagneleider Charlie Dewar stelt dat de miljoenen taks die U2 zo ontloopt de Ierse bevolking benadeelt op een moment dat vele Ieren hun inkomen broodnodig hebben. De Glastonburystichter Michael Eavis moedigt politiek activisme aan op zijn festival maar vindt het geplande protest tegen U2 niet fair.

Muziekfans kunnen vanavond het concert van U2 op het Glastonbury festival volgen op televisie via BBC 2 vanaf 21u 45 en via BBC 4 vanaf 22 u 30.

 


24 Juni 2011
Else Van Doorslaer

Meer over deze artiest


Aanraders