Nieuw album Garbage is voor de lente

Nieuw album Garbage is voor de lente

Komende lente zal er een nieuw album van Garbage klaar zijn. Het kind heeft nog geen naam maar het zal het vijfde studioalbum van de Amerikaanse band zijn. Het is al van 2005 geleden met 'Bleed Like Me' dat we nog iets van hen te horen kregen, nu is het nog even tevreden zijn met deze teaser.

Voor het eerst was de aanpak ook anders. Het opnameproces ging door in LA en niet meer in het vertrouwde Wisconsin. Het producen ervan hielden ze binnenskamers, met een man als Butch Vig achter de drums hoeft dat geen verrassing te zijn. 'Nevermind' van Nirvana is maar één van de vele hitalbums waar zijn goedkeurend oog over viel.

In een persbericht zegt de band het volgende: 'gsm-herinneringen die echte songs worden, gesprekken die naar een songtekst transformeren, geesten die binnenkwamen en hun zegje deden, Iedereen had z'n ideeen en iedereen verdedigde zijn hoek. Aan het eind sleuren we dat door de vierdelige filter, Garbage genaamd, en eindigt het als de sound van niemand. Rode veren en zwarte teer.'

Uit de lucht vallen doen we niet. Eerder dit jaar liet gitarist Manson al weten dat ze terug in de studio zaten. Nu zou de band nog enkele weken een studio geboekt hebben staan om het album ineen te flansen. Dat album zou er eentje worden met 'muziek die we graag zouden horen. Inspiratie uit dingen die ze nog niet hoorden in plaats van gekende zaken', aldus het persbericht.


05 Oktober 2011
Ben Moens

Meer over deze artiest


Aanraders