Blur stopt dan toch na Londen?

Blur stopt dan toch na Londen?

Hoewel hij dezer dagen alomtegenwoordig is in de media met twee nieuwe albums (Rocketjuice And The Moon en soundtrack van zijn Dr. Dee opera) en een speciaal optreden met Blur in Londen tijdens de openingsceremonie van de Spelen had Damon Albarn dit weekend slecht nieuws te melden voor fans van zijn twee grootste projecten Blur en Gorillaz.

In een openhartig interview met The Guardian sprak Albarn de wens uit om het optreden in Londen als eindpunt te zien. Hij wil stoppen op dat hoogtepunt. Volgens hem zal Blur geen nieuwe platen meer maken en na Londen zelfs niet meer zal optreden. Anderzijds spoot hij ook weer mist. Hij zei dat hij in het verleden al vaak scripts geschreven had voor zijn toekomst, maar dat die in werkelijkheid steeds anders uitdraaide.

Met zijn maatje Graham Coxon ziet hij het nog wel zitten, maar bassist Alex James en drummer Dave Rowntree noemt hij minder gemakkelijk om mee samen te werken. Live spelen met hen levert nog wel magie op, maar nieuwe nummers met hen maken en muzikale invloeden uitwisselen, gaat moeizaam.

Hiermee spreekt hij eerdere beweringen van Graham Coxon tegen. Die in februari nog beweerde dat er zeker een nieuw album van Blur zou komen. Een nieuwe song kwam er alvast wel.

Wat Gorillaz betreft, bekende Albarn (min of meer) dat zijn relatie met Jamie Hewlett in het slop zit sinds de laatste plaat. Misschien raken de moeilijkheden tussen hen nog wel opgelost, maar dat zou niet voor binnenkort zijn.


09 April 2012
Marc Alenus

Meer over deze artiest


Aanraders