Champagne voor Miles Davis

We lieten eerder al weten dat 'Freedom Jazz Dance: The Bootleg Series Vol. 5', een nieuwe Miles Davis box met zijn tweede grote kwintet erzit aan te komen. Die zal op 21 oktober verschijnen. Uit de box is zonet een eerste track Water Babies verschenen; tenminste een vier minuten durende edit uit de originele sessie.

Tijdens de opname kan je Davis aan de geluidsingenieur horen vragen of er reeds champagne besteld werd, waarop deze antwoordde dat die al onderweg was. Naast Davis spelen ook saxofonist Wayne Shorter, pianist Herbie Hancock, bassist Ron Carter en drummer Tony Williams mee. U wist ongetwijfeld ook al dat Shorter en Hancock recent met Carlos Santana en Marcus Miller de supergroep Mega Nova vormden.

En dan is er nog meer heuglijk nieuws rond Miles Davis, want Klara zendt op 28 September vanaf 18u een heuse Miles Davis-special uit. Zes uur muziek, gesprekken en meer in het gezelschap van Lies Steppe en enkele special guests over leven, werk en nalatenschap van de trompettist. We hebben de datum al in onze agenda omcirkeld en er een goede fles champagne voor koud gezet. En voor wie liever in een concertzaal vertoeft : daags voordien wordt de Vrijstaat O in Oostende omgedoopt tot Hot Club D'O met een concert waarbij Bas Bulteel en trompettist Bart Maris aan de slag gaan met het werk van Davis.

22 september 2016
Philippe De Cleen