De Kift maakt 'Niemandsland' van Djingel Djangel

Op 22 november spelen de Hollandse fanfarepunkers in de Antwerpse zaal.

'Niemandsland' heet het nieuwe album van De Kift, Wanneer dat album precies zal verschijnen, is nog onduidelijk, maar het staat wel helemaal vast dat het er komt. Dat is vooral te danken aan de crowdfunding die de band voor deze plaat hadden opgezet en die een onverwacht succes werd.

De perstekst met de aankondiging luidt als volgt: "Het album en de voorstelling vormen een reis door 'Niemandsland'. Een muzikale reis waarop De Kift, ondanks of misschien juist vanwege het dreigende firmament waaronder deze productie tot stand komt, nadrukkelijk voor melodie kiest. De muziek klinkt de argeloze luisteraar aangenaam in de oren. Tegelijkertijd heeft het iets onbehaaglijks. Om dit te bereiken werkt De Kift met verschuivende ritmes en schurende melodieën zonder dat dit de dansvriendelijkheid verstoort.

Onderweg in 'Niemandsland' ontmoet De Kift mensen in de marge van de samenleving. Mensen die desondanks standhouden in de woelige wereld om hen heen. Onder meer Armando, Herta Müller en Pablo Neruda vormen een inspiratiebron voor de teksten".

Benieuwd wat dat gaat geven.

28 april 2024
Patrick Van Gestel