Eindelijk die debuutplaat van Zinger

Negen - u leest het goed: NEGEN - jaar hebben ze erover gedaan.

In 2015 won Zinger 'De Nieuwe Lichting'. Er stonden optredens op Pukkelpop en in de AB te wachten. Maar toen overleed trompettist Jef Six.

Voor de band de tweede tegenslag, want Grace (Everybody's Dying These Days), het lied waarmee Zinger de wedstrijd won, was al een eerbetoon aan een overleden muziekbuddy. De band besloot om een troostconcert te spelen op de begraafplaats op 1 november en doopte het concept 'Reveil'. Het project werd een beweging die zo snel groeide dat songschrijvers Pieter Deknudt en Nick Herweyers de muziek naar de achtergrond moesten verschuiven. En het concept groeide uit tot een soort nieuwe traditie die Vlaanderen op de wereldkaart zet op het gebied van troost.

In 202 was er dan Out Of Time met die wondermooie clip. En nu is er de nieuwe single, The Going On, die uitkomt op 29 maart (Goede Vrijdag). Geen ontoepasselijke titel voor een band die negen jaar lang werkte aan een debuutplaat (die trouwens op 17 april verschijnt). 'We hebben als band al best wat waters doorzwommen. Maar toch is het nooit in ons opgekomen om te stoppen. De West-Vlaamse "deuredoeners-mentaliteit" zit er stevig bij ons ingebakken. En de muziek vond op één of andere manier altijd een weg", legt mede-frontman Nick Herweyers uit.  

22 maart 2024
Patrick Van Gestel