Eindelijk nieuw album voor Amanda Bergman

Na jaren op de boerderij vond de zangeres een nieuwe adem.

In de jaren na de release van debuut 'Docks', nam het leven van Amanda Bergman een dramatische wending. De eerste jaren bracht ze door met touren met zowel eigen muziek als met de Zweedse band Amazon. Ze steunde en vond fans in een brede gemeenschap van muzikanten en artiesten, waaronder Bon Iver, Adam Granduciel (The War On Drugs) en First Aid Kit.

Maar het duurde niet lang voordat ze samen met partner Petter Winneberg een ecologische boerderij startte. Hierdoor was er aanvankelijk niet veel ruimte voor muziek. Voeg twee kinderen toe aan de mix en er was nog minder plaats voor muziek. 'Your Hand Forever Checking On My Fever' (uit op 7 juni via CowCow Records/ Redeye) is het zwaarbevochten resultaat van Bergman die opnieuw de ruimte voor muziek en een eigen plek in de wereld heeft gevonden.

Met de eerste single Wild Geese Wild Love neemt ze afscheid van haar papa en eert ze de liefde, die tussen hen bestond en nog altijd bestaat. Op de B-kant vind je Day 2000 Awake, een song over relaties, het moeder worden en de bijkomende groei aan verantwoordelijkheden die de jonge vrouw volwassen maakte.

1 maart 2024
Marc Alenus