Hello Jazz festival kondigt namen aan

Op de nieuwste editie van het Hello Jazz festival, dat van start gaat op 1 october en ergens halfweg december ermee ophoudt, staan er meer dan zestig optredens op het programma. Die gaan door in verschillende zalen verspreid over heel Belgiƫ.

Het centrale thema dit jaar is 'Blue Moods', een verwijzing naar een van de albums van de Amerikaanse trompettist Miles Davis die tijdens de eerste vijf edities van het festival ('86-'90) aantrad. De organisatoren hebben getracht om een zo correct mogelijk kader te voorzien voor de optredende artiesten zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven.

Het programma oogt bijzonder mooi met artiesten als Stacey Kent (10/11 in Flagey) die er haar nieuw muzikaal project komt voorstellen. Op respectievelijk 21/10 en 26/10 is het aan jazzgitaristen Bill Frisell (Flagey) en John Scofield (De Roma). Jazzpianist Fred Hersch treedt maar liefst drie keer op (8/12 in Leuven, 10/12 in Roulers en op 11/12 in Borgerhout).

Ook The Bad Plus (5/10 in de Bijloke in Gent en op 7/10 in Flagey) en Cinematic Orchestra (14/11 in de Ancienne Belgique) zijn van de partij naast Belgische artiesten als Stuff. (29/10, Flagey) en pianist-componist Ivan Paduart die zal samenwerken met drummer Antoine 'Urbex' Pierre, pianist Igor Gehenot en saxofonist Robin Verheyen.

21 september 2016
Philippe De Cleen