Hippotraktor doet ons nog eens daveren

Mechelen davert nog maar eens op de grondvesten.

Want het progressive posthardcorekwintet Hippotraktor stelde nieuwe single Silver Tongue voor. Het is de voorloper van de nieuwe plaat ‘Stasis’ die eraan zit te komen.

Ooit begonnen als trio met Mechelse muzikale duizendpoot Chiaran Verheyden, Jakob Fiszer en Lander De Nyn, werd met de introductie van Sander Rom (L'Itch) en Stefan De Graef (Psychonaut) de huidige bezetting een feit. In 2021 zag ook het debuut ’Meridian’ het levenslicht en begon de zegetocht over de podia in binnen- en buitenland. En de heren zijn duidelijk nog niet uitverteld, want in de zomer is er dus die nieuwe plaat.

Vooruitgeschoven teaser hiervoor is eerste single Silver Tongue waarin de beukende drums en melodische gitaren het voortouw nemen, geruggesteund door de harmonische samenzang van Stefan en Sander. Er ontvouwt zich een verhaal over de protagonist die in zijn naïviteit misleid werd door de egoïstische en amorele “Silver Tongues”. En plots ontploft de melodische song met gierende gitaren en gutturaal geweld, laagje per laagje opbouwend naar een climax en een even verrassend einde.

'Stasis' komt uit op 7 juni via Pelagic Records. Diezelfde dag zal het album live voorgesteld worden in de Ancienne Belgique in Brussel. Ook Cobra The Impaler zal daar een nieuwe plaat voorstellen op deze dubbele cd-release show van de nieuwe generatie Belgische harde gitaren.

23 februari 2024
Patrick Van den Troost