Into the Void, stonerrockfestival in Leeuwaarden

Liefhebbers van stoner en doom worden de laatste tijd in de watten gelegd, niet alleen zijn er met de regelmaat van de klok clubshows en is er Desertfest in Trix te Antwerpen,  maar als we wat verder kijken (zowel in de tijd als wat afstand betreft) ontdekken we in Leeuwarden het Into The Void festival, dat ondertussen voor het vierde jaar georganiseerd wordt. 

Op 21 en 22 oktober 2016 zal de Leeuwardse rocktempel 'Neushoorn' het decor vormen voor twee dagen stoner, sludge, doom en alles wat in de buurt komt. Enkele namen: Karma To Burn, Conan, Elder, Dool; The Machine, Komatsu, Fu Manchu, Monomyth, Thombstones, Lonely Camel, ZooN en meer van dat moois. 

Onze driekleur wordt op het festival vertegenwoordigd door Tangled Horns, Eleanora en Steak Number Eight, die recentelijk werden toegevoegd, om het gat te dichten na het wegvallen van een eerder aangekondigde headliner. Het volledige tijdschema staat ondertussen online. 

De organisatie van het festival zit bij dezelfde groep van mensen, die ook achter het metalfestival Into The Grave zit in samenwerking met concertzaal Neushoorn en het team van het webmagazine 'Zware Metalen'. 

Tickets zijn verkrijgbaar via ticketmaster. Een weekendticket kost 35 euro, tickets voor vrijdag kosten 20 en voor zaterdag 25 euro.

9 oktober 2016
Bert Gysemans