LIV is de nieuwste Zweedse supergroep

Ooit hadden ze Abba, maar nu hebben de Zweden opnieuw een supergroep, maar wel in een andere betekenis. LIV (leven) is immers een gezamenlijk project van Lykke Li en leden van Miike Snow en Peter Bjorn and John.

In LIV vinden we Andrew Wyatt en Pontus Winnberg van Miike Snow, Björn Yttling van Peter Bjorn and John en Li Lykke Timotej Zachrisson die u het best kent onder haar artiestennaam.

De vier zijn al langer goede vrienden. Zo richten ze eerder het label INGRID op waarop ze hun materiaal uitbrengen, naast dat van Tussilago en Amason, maar vormen nu ook een band en brachten drie dagen geleden een eerste single uit: Wings Of Love waarvoor Lykke Li achter de microfoon mocht plaatsnemen.

Maar de single lijkt op niets wat we van haar gewoon zijn en ook met Miike Snow en Peter Bjorn and John is het moeilijk aanknopingspunten vinden. Wings Of Love klinkt als iets uit de jaren zeventig met zijn lichtelijk psychedelische gitaren, zijn Hammond orgeltje en de Stevie Nicks-achtige zang van Lykke Li.

Beluister de single hier:

3 oktober 2016
Marc Alenus