Nieuw live album voor Kate Bush

Twee jaar nadat ze de wereld verbaasde met 'Before The Dawn', een project waarvoor ze maar liefst tweeëntwintig optredens gaf in de Londonse Hammersmith Odeon kondigt Kate Bush nu aan dat de opnames beschikbaar gesteld worden als een uitgave op drie cd's en vierdelig vinyl.

Op elk schijfje is een afzonderlijke 'act' van de performance te horen. In het eerste luik is er een selectie van "hits" (songs als Hounds Of Love, Running Up That Hill en King Of The Mountain). Aan die sectie werd de track Never Be Mine toegevoegd,die op geen enkel concert gespeeld werd, waardoor te vermoeden valt dat het om een opname uit de repetities gaat.

'Act Two' beslaat het meer theatrale luik van de performance, met onder meer de spokenword-track The Astronomer's Call als opener en The Ninth Wave-cyclus (uit 'Hounds Of Love').

Op het derde schijfje is er A Sky Of Honey (uit 'Aerial'), die ook de "nieuwe", door haar zoon Bertie gezongen song Tawny Moon (waarvan tot op heden nog geen studio-opname van bestond) zal bevatten. Among Angels (uit '50 Words For Snow') en Cloudbusting sluiten de set af.

In totaal bevat de box negenentwintig tracks uit de concertreeks, die samen de beste audioversie van 'Before The Dawn' vormen. De box verschijnt officieel op 25 november 2016.

29 september 2016
Philippe De Cleen