Nieuwe hitsverzameling voor Prince

De een zijn dood is de ander zijn brood. Enkele maanden na het schielijke overlijden van de Kleine Purperen Grootheid, komt zijn door hem vaak verguisde platenmaatschappij aanzetten met nieuwe manieren om geld te slaan uit zijn fans.

Op 25 november verschijnt ‘Prince 4Ever’, een verzameling met de negenendertig grootste hits die The Artist Formerly Also Known As TAFKAP bij elkaar heeft gepend. Omdat er al vele zulke verzamelingen te koop zijn, is men in de legendarische archieven van de grootmeester gedoken. Daaruit heeft men slechts één enkel schamel nummertje gehaald: Moonbeam Levels. Dat nooit uitgegeven nummer is opgenomen tijdens de sessies voor ‘1999’, en kwam later in aanmerking voor het nooit verschenen album ‘Rave Unto The Joy Fantastic’.

Voor wie nog niets van Prince in huis heeft, is de verzamelaar allicht een goede introductie. Echte liefhebbers hebben al deze nummers uiteraard al lang in de kast staan, en kijken uit naar wat er nog allemaal uit de kluizen van Paisley Park gepuurd kan worden.

Zij wachten dus beter op het dubbelalbum met nieuwe muziek dat Warner Brothers Records aankondigde voor begin 2017. Dat bevat een met toestemming van Prince geremasterde versie van 'Purple Rain' en een volledig album nooit uitgebrachte nummers.

24 oktober 2016
Andreas Hooftman