Première - Zonen Met Vaders - Iedereen Is Het Beu

“Zonen met vaders geeft hier een niet mis te verstane boodschap. Een rauwe (wan)hoopskreet, verpakt in een te behappen deun. Het lied vliegt voorbij.” - Fulco Ottervanger

Een protestlied schrijven vol poëzie en dat ook nog eens in het Nederlands. Enkel Jeroen Boone kan het op de manier waarop Iedereen Is Het Beu werd geschreven. En dan zijn er zijn zes kompanen die met het volle gewicht het lied vooruit stuwen. Na net geen tweeënhalve minuut is het dan ook al voorbij, maar deze fluwelen mokerslag blijft toch hangen. "Waar blijft de mensheid met gezond verstand? Geef ons iets, tenminste elkaar", smeekt Boone. Zo eist hij bijna. Dit Klein Pierke wordt er zowaar stil van.

De voormalige Nekka-wedstrijd-finalisten, Zonen Met Vaders staat al sinds 2016 garant voor kwalitatieve muziek in eigen taal, maar met de nieuwe single meet het achttal zich toch weer een nieuwe smoel aan zonder een masker op te zetten, maar door meer punch in de sound te stoppen. Dat belooft voor dit najaar, wanneer de nieuwe plaat, waaraan al een jaar gewerkt werd, zal verschijnen. En zo krijgt 'Ogen Voor Een Andere Blik' eindelijk een opvolger.

Maar eerst is hier dus in première de nieuwe single. En daarna zijn er al een aantal mooie concerten. Die ontdek je onder de muziek.

Zonen met vaders · Zonen Met Vaders - Iedereen Is Het Beu (2024) - 48k - 24b - BEIW52400001

Live:
4 mei, Labadoux, Ingelmunster
14 juni, De Kunstwaard, Lievegem
23 juli, Luisterplein, Gentse Feesten

22 april 2024
Marc Alenus