Rui Gabriel tekent voor Carpark Records en mikt raak

Het einde van een vriendschap snijdt even diep als een romantische breuk.

Dat meent de in Venezuela geboren, maar in Indiana gevestigde songwriter Rui Gabriel tenminste. Hij kondigt een contract met Carpark Records aan en presenteert nieuwe single en video Target, een contemplatieve, aanstekelijke, piano-forward single, die hij schreef na het abrupte einde van een vriendschap. 

“Ik raakte gefixeerd op de nasleep ervan en besefte dat de emoties achter deze omstandigheden intenser waren dan alles wat ik ooit heb gevoeld bij een breuk.” aldus Gabriel.  De track bevat zang van zangeres Kate Teague en is gecoproduceerd door Nicholas Corson (The Convenience, Video Age). De video werd geregisseerd door Cameron Lowe.

Hoewel geboren in Venezuela, ging Gabriel naar de middelbare school in Nicaragua. Verder studeren deed hij in New Orleans, een stad waar elke student ook in een band leek te zitten. Hij richte de band Yuppie Teeth op en later, in 2016, startte hij Lawn op samen met Mac Folger en Nicholas Corson. Samen brachten ze drie albums uit: 'Blood On The Tracks' uit 2018, 'Johnny' uit 2020 en  'Bigger Sprout' uit 2022.

Toen hij vader werd, was spelen in een band niet meer evident, maar hij had wel nummers liggen en dus startte hij na het afwerken daarvan een solocarrière. Hij had wel al twee solosingles uitgebracht tijdens de pandemie, maar Target is de voorbode van nog een pak nieuwe muziek. En dat is goed nieuws, luister maar naar deze single.

 

23 februari 2024
Marc Alenus