Videoclip van eerste single uit de nieuwe Eels

'Eels Time', het vijftiende album, verschijnt op 7 juni via E Works/Play It Again Sam.

Op  1 maart kondigde Eels het album aan met de eerste single Time. Nu heeft die track ook een clip. De video, geregisseerd door Gus Black, toont het verstrijken van de tijd en de cirkel van het leven door middel van een reeks intieme beelden van drie generaties Everetts: E's vader, auteur van de parallel-universumtheorie Hugh Everett III, E, en E's zoon Archie.

Zegt E: “We hebben geprobeerd het hele leven van drie mensen in een video van twee minuten en tien seconden te vangen. Ik hou van een goede uitdaging.”

Opgenomen tussen Los Feliz, Californië en Dublin, Ierland, bevat het nieuwe album twaalf gloednieuwe nummers met medewerkers als Koool G Murder, The Chet, Tyson Ritter, Sean Coleman en meer. Pre-orders zijn hier beschikbaar.

Het albumnieuws volgt op een druk 2023 voor EELS, waar ze eindelijk op pad gingen voor hun langverwachte Lockdown Hurricane-tour door Europa en Noord-Amerika en het jaar afsloten met het uitbrengen van hun tweede beste verzamelalbum' EELS So Good: Essential EELS , Vol.2'.

7 maart 2024
Marc Alenus