10 Fold B-Low For Those Who Share The Sun

Locomotive Records
For Those Who Share The Sun
Deze vijf Duitse kerels weten wel wat vooruitgaan is. Slechts drie maand na de oprichting van 10 Fold B-Low wat een lullige bandnaam trouwens- hadden ze een set afgewerkt en stonden ze reeds op het podium hun ding te doen. Het resultaat van die snelle aanpak is dat ze nu, vier jaar na hun eerste repetitie, al hun tweede langspeler "For Those Who Share The Sun" op hun fans loslaten.

En dat doet 10 Fold B-Low met een mix van nu-metal en death metal. Af en toe duikt er ook eens een hardcoreriffje op, maar dat beperkt zich tot een minimum. Een vreemde combinatie, want de harde stukken doen wat denken aan Slipknot, en de rustigere stukken zitten dan weer in de Linkin Park-sfeer. Dat is niet echt een positieve noot, want het is vooral de zagerige cleane zang die tot die vergelijking leidt, en die gaat snel enerveren. Ook de hardere stukken zijn niet om over naar huis te schrijven, omdat het steevast om een hoop lompe akkoorden gaat die gewoon met veel distortion gespeeld worden. Het blijkt eigen te zijn aan groepen die zichzelf onder nu-metal categoriseren , dat ze het steevast te simpel willen maken en daardoor snel op de zenuwen gaan werken. Dit is vooral jammer omdat er wel enkele goede passages staan op "For Those Who Share The Sun", en dat de band daarmee ook bewijst dat ze wel wat in hun mars hebben.

Pas op, zo slecht is het allemaal niet, want het luistert wel makkelijk en moet niet onderdoen voor veel bekendere bands, maar echt geniaal of origineel kan je het bezwaarlijk noemen. Mensen die hun metal graag simpel hebben, of die de verschrikkelijke- bandnaam gewoon 't gek!' vinden zullen aan deze plaat wel wat hebben. Maar voor het leeuwendeel van de metalheads is "For Those Who Share The Sun" een middelmatige en overbodige release.

November 8, 2008
Pieter Van Wezemael