Black Stone Cherry - Black To Blues Volume 2

Mascot Records

Black To Blues Volume 2

Toen Black Stone Cherry in 2017 uitpakte met de ep 'Black To Blues' met daarop songs als eerbetoon aan blueshelden, werden ze met lof overladen door pers en fans. Met 'Black To Blues Volume 2'  volgt nog zo'n ode aan Freddie King, Robert Johnson, Otis Rush, Howlin’ Wolf, Elmore James en Son House.

Met de Freddie King-klassieker Big Legged Woman zet Black Stone Cherry deze schijf zeer groovy en energiek in. Met respect voor het verleden worden de songs in een nieuw blueskleedje gestoken. Wat opvalt is dat de muzikanten in de band geen blues spelen. Nee, ze LEVEN die muziekstijl. Meermaals bezorgen riffs je rillingen tot op het bot, waarna de vocale inbreng je naar het bluesparadijs doorverwijst, waar het leuk vertoeven is met een glas whisky in de hand in één of andere bijna verlaten pub.

Diezelfde sfeer, zoals enkel Howlin' Wolf zelf die kon scheppen, vind je terug in Black Stone Cherry's versie van Down In The Bottom. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Datzelfde gevoel overvalt ons ook bij All Your Love (I Miss Loving) van Otis Rush. Of neem Early One Morning, gepikt uit 'Chicago Blues'. Song na song weet Black Stone Cherry de liedjes te laten klinken alsof ze die zelf hebben geschreven met respect voor het origineel. Death Letter Blues (Son House) is de perfecte afsluiter van een warme en groovy reis doorheen de geschiedenis van deze muziekstijl. Meermaals krijgen we als fan van het genre kippenvelmomenten.

Het immense respect, dat de heren hebben voor deze legendes, straalt af van elke riff, elke tik op de drums en elke strofe. Met deze bijzondere ode aan de blues kunnen ze elke liefhebber van deze muziek overtuigen.

17 oktober 2019
Erik Van Damme