Donna Blue - Into The Realm Of Love

Snowstar Records

Into The Realm Of Love

Donna Blue, de naam doet ons onbewust denken aan Ritchie Valens' Donna, terwijl ook Radio Donna bij menig "ouder" muziekliefhebber een belletje doet rinkelen. Geen fun en hits nochtans op Donna Blue's nieuwste plaat 'Into The Realm Of Love'. Die staat namelijk bol van dromerige en zweverige indiepop, gedrenkt in de Franse jaren zestig.

Het Nederlandse duo Danique van Kesteren en Bart van Dalen zijn niet aan hun proefstuk toe. Twee jaar geleden was er eerste album 'Dark Roses'. 'Into The Realm Of Love' borduurt naadloos verder op dit debuut.

Eerste single Fantasy Girl, waarin Engels en Frans elkaar aflossen, voedt het mysterie van die geheimzinnige liefde. Harmony Of Spheres, dat voorzien werd van zweverige zang, doet ons denken aan lange, zwoele zomeravonden. Niets moet, alles kan. En zo gaat het eigenlijk grotendeels verder op deze langspeler. Het klinkt allmaal mooi en ontspannen, soms zelfs iets te, naar onze smaak en er ontstaat dan ook een zeker gevoel van gewenning.

Gelukkig duiken er dan nummers op zoals het in het Frans gezongen Mains De L' Amour en Labyrinthe. Die voeren ons terug naar het Frankrijk van de jaren zestig.En het gaat verder in het filmische The Hunter. Slotnummer Into The Blue doet je dan weer in een denkbeeldige woestijn belanden, omringd door een handvol franse sigaretten rokende cowboys.

Zo kabbelt 'Into The Realm Of Love' rustig naar het einde. Jammer genoeg hadden wij in de zee van jarenzestigpop ook graag enkele golven ontwaard, waardoor we toch met een enigszins onvoldaan gevoel achterblijven.

Donna Blue stelt de nieuwe plaat op 8 mei voor in de Cactus Club in Brugge.

 

28 maart 2024
Erik D'Heer