Marcelo Paganini - B4ever Now

Eigen beheer

B4ever Now

Met een naam als Paganini wordt men gegarandeerd een virtuoos op de snaren. Van Frans-Braziliaanse afkomst mag Marcelo Paganini in het beste geval familie van het zevende knoopsgat van de Italiaanse violist zijn, de man is de typische gekke geleerde onder de progrockers en verlaat het labo enkel met een unieke gitaarsound. De ep ‘B4ever Now’ laat vier intrigerende songs los met vocalen van Pink Floyd-legende Durga McBroom en toetsen gehandtekend jazzlegende Deodato. En etaleert Paganini als eco-warrior.

 

In juli 2016 had Marcelo Paganini een wat als-moment. Het was wederzijdse vriend Fernando Perdomo die hem in contact bracht met McBroom om enkele songs in te zingen. De sterren stonden op één lijn, want de zangeres toerde op dat moment in Italië en streek enkele dagen in augustus neer in Paganini’s studio in het Franse Normandië.

Vanaf Crying With A Smile gebruikt hij zijn gitaar voor de creatie van even chaotische als mystieke muziek. Denk aan (in McBrooms woorden) Mickey Mouse als de tovenaarsleerling, maar in plaats van de magiërshoed een gitaar. Jazzlegende Eumir Deodato is op toetsen te horen tijdens Last BART To San Bruno en B4ever Now. Afsluiter 2012 Space Traffic Jam komt van het gelijknamige album uit 2014, net als de andere nummers.

Voor deze EP werden de songs geremixt en geremasterd. Nieuwe arrangementen met Durga McBrooms ongelofelijk soulvolle stem maken er een geheel nieuwe muzikale ervaring van, ook voor wie de 2014-versies bekend zijn. Zo ontstaat progrockjazzfusion voor het digitale tijdperk, inclusief buitenwereldse gitaren en zangpartijen. Bassist Marc Madoré en drummer Gary Husband leiden de meanderende melodieën deskundig in goede banen.

Maandenlang werkte Paganini dag en nacht aan een kortfilm bij het nummer Crying With A Smile. Oorspronkelijk over menselijk leven en dood (zijn grootvader overleed in 1989), veranderde het verhaal door het "overlijden" in 2015 van de Rio Doce, een rivier in Brazilië. Oorzaak van het sterfgeval: hebzucht. Omdat niemand er echt van wakker lag, werd de kortfilm een ode aan de overlevingsstrijd van rivieren en oceanen. Een tweede short-tracker bij de song B4ever Now wordt momenteel op pellicule getrokken.

11 juli 2018
Christoph Lintermans