Th/s /s Sh/t - ///

Upton Park Publishing

///

Even gecompliceerd doen. Na ep’s 'Æ',  '/' en '//' pakt het Franse psychedelicapop ezelschap Th/s /s Sh/t uit met een eerste volwaardige langspeler, '///'. Inderdaad. U merkt ook zoiets als “eigenheid” en “marketing”. Net zoals de eerdere releases, bulkt deze plaat dan ook van bijna grensverleggend experiment.

Post-dance-disco-rock of zoiets. Tracks die afwisselend Transition en een opeenvolgend nummer getiteld zijn en afgewisseld worden met telkens een andere drug, waardoor de luisteraar letterlijk van ecstacy naar cannabis naar amphetamine en paraldehyde gaat in één lange soundmix. Telkens met een “transition” tussen. Als cocktail niet aan te raden, maar op muzikaal vlak is dit dik genietbaar.

Het Franse trio zweert op deze langspeler bij noisy discogrooves, vermengd met zware mathrockgitaren en weet beiden op een fijne manier te verzoenen tot een stevig swingend geheel. Soms erg afgemeten, soms heerlijk onstuimig en zelfs een tikkeltje tegendraads teert Th/s Is Sh/t op de kracht van herhaling en herkenbaarheid. Want de eurodancesynths en breakbeats op Hemp flitsen de luisteraar zo terug naar de jaren negentig.

Zo laat ‘///’ zich genieten als een lange dj-set. Minimale stemsampletjes hier en daar, een digitaal viooltje in Amphetamine en vooral ook de climaxen van openbarstende gitaren geven de noodzakelijke extra punch aan het geheel. Een soort van Daft Punk met veel punk. Een vergelijking die ook gemaakt kan worden dankzij de visueel sterke live shows van dit trio.

Dus ja, Th/s /s Sh/it is zeker uniek en genietbaar. Hoewel duidelijk is dat deze drie Fransozen het vooral van hun optredens moeten hebben, kan dit debuut er ook zeker mee door. Mits beperkte houdbaarheidsdatum dan. Want de stevig in het gezicht meppende ‘///’ kent weinig geheimen. Eens je mee op dancetrip bent geweest, heb je het feest wel een beetje gehad.

23 mei 2020
Johan Giglot