White Circle Crime Club - A Present Perfect
Crime Club Recordings
Af en toe worden we eens getrakteerd op Belgische releases die niet onopgemerkt voorbij kunnen gaan. Bij dat lijstje kunnen we een nieuw album toevoegen, 'A Present Perfect', de benjamin van de Antwerpse band White Circle Crime Club.

Als het een ding is dat WCCC zeker heeft dan is dat zonder enige twijfel toewijding. Wetende dat ze een eigen opnamestudio hebben gebouwd ergens in een wei in Chimay, zonder ramen of verwarming. Het draait bij WCCC noch om de muziek noch om de shows, wat telt is de band. Natuurlijk zijn shows belangrijk en de muziek valt helemaal niet te verwaarlozen, maar de stevigste fundamenten moeten zich in het bandgebeuren bevinden, heb je dit niet, kan je de muziek en de shows evengoed vaarwel zeggen.
Laat dit nu een punt zijn dat ervoor zorgt dat de jongens van WCCC in de menigte opvallen. Met 'A Present Perfect' weten ze een shizofreen rock album op poten te zetten. Het is niet altijd even makkelijk om er een etiket op te kleven. Is het nu rock, punk of experimental rock? Laten we het voor de gemakkelijkheid houden bij rock hoewel dit niet echt staaft aan de realiteit omdat er invloeden zijn die je niet op twee handen kan tellen. Dit maakt 'A Present Perfect' tot het grote album dat we vandaag de dag voorgeschoteld krijgen.
De sterke productie zorgt ervoor dat deze plaat veel professioneler klinkt dan zijn voorganger. De opener Reversed Revivals is er eentje dat direct de toon voor de plaat legt: energetisch, rockend en melodieus. Maar dat is nog maar het begin.Occasionalesque is zonder enige twijfel het pareltje van het album. Beginnend met harde rock en vervolgens overgaand in een elektronische bass die vergezeld wordt met een vreemde achteruitgespoelde drumlijn. How To Stab In Time is het meest rockende nummer maar mét een tikkeltje jazz. De twee nummers die dan nog volgen zijn enigzins vreemd door de rare industriële geluiden die tussen de instrumenten door worden gemengd.
Op het nummer Parizer kunnen we een extraatje horen dat verzorgd is door Michiel Van Cleuvenbergen (Dead Stop). De geniale mixing en mastering heeft WCCC te danken aan respectievelijk Bert Aerts en Alan Douches. Het artwork is dan weer verzorgd door de Antwerpse artiesten Matthé en Vaast Colson, die de band trouwens op een verrassingbezoek trakteerden in Chimay.