Scaffoldingg - Roadtripping

daFestival

Hoe heerlijk is het om te merken dat sommige jongeren de zorgeloosheid nog niet helemaal kwijt zijn.

Ze hebben wat moeten verduren, onze jongeren - ok, iedereen, maar toch…- maar ze zijn ook weerbaar en veerkrachtig. Dat bewijst Sfaffoldingg op debuutsingle Roadtripping waarop ze het muzikale relaas brengen van een buitenlandse trip die ze samen beleefden in de hoop om andere mensen ook in vakantiestemming te brengen.

Dat pakt alvast bij ons. Alle grijze wolken lijken meteen te wijken. De vrolijke zomerse vibe, die de zussen weten op te wekken met ukeleles, handclaps en ontwapenende samenzang, zet ons aan om de autoraampjes snel te laten zakken en het volume iets hoger te draaien.

Fran en Jutta Winters uit Wilsele (Leuven) lijken nog piepjong, maar ze zingen en spelen al heel hun jeugd samen. Via een aantal covers van Michael Jackson, SYML en Noah Syrus vonden ze een eigen sound die door de harmoniezang tussen de zussen en de speelse elementen in de song meteen doet denken aan Cocorosie. Maar we horen ook echo’s van The Bastard Faeries, Edward Sharpe & The Magnetic Zero's en Lola Marsh. Kon slechter, toch?

21 juni 2021
Marc Alenus