15 t/m 28 oktober 2018

Concertgids

15 t/m 28 oktober 2018

Dat het aanbod overweldigend is, hoeven we u vast niet uit te leggen. Kiezen is dus aartsmoeilijk. Geen nood, daMusic to the rescue. Wij maakten een mooie selectie uit wat er de komende veertien dagen zoal te beleven valt. Check ook de #GRATISTICKETS die we ook deze week weer uitdelen.

Wie: HOT SNAKES
Wanneer/Waar: 18 oktober 2018 / De Kreun, Kortrijk
Wat: tegen de golven inbeukende cocktail van hardcore en garagepunk
Waarom: Na meer dan een decennium is Hot Snakes terug. Ontstaan uit de assen van Drive Like Jehu en de bastaardbroer van Rocket From The Crypt is dit een niet te missen afspraak met de geschiedenis van de gitaarmuziek.

 

 

Wie: FRANK TURNER & THE SLEEPING SOULS
Wanneer/Waar: 19 oktober 2018 / Zappa, Antwerpen
Wat:muzikale duizendpoot met fantastische livereputatie
Waarom: Wie Frank Turner al aan het werk zag, zal die vraag niet eens durven stellen. Frank Turner is namelijk geboren om op een podium te staan. Elk publiek pakt hij moeiteloos en met een ongelooflijke vanzelfsprekendheid in. Muzikaal zoekt hij steeds weer nieuwe wegen op, waarbij folk en punk wel eens centraal staan, maar hij er niet voor terugschrikt om uitstapjes te maken richting soul of elektronica. Laat je dus verbazen en kom af. Je zal het je niet beklagen.

 

 

Wie: CABALLERO & JEANJASS
Wanneer/waar: 20 oktober 2018 / Théâtre National, Brussel
Wat: Brusselse rap van de bovenste plank
Waarom: Caballero & Jeanjass zijn de crème de la crème van de Brusselse rap. Ze zijn de beste maatjes van Roméo Elvis en Zwangere Guy en moeten voor hen zeker niet onderdoen. Nu spelen ze dus nog eens in hun thuisstad. Verwacht een overrompelend spektakel.

 

 

Wie: HOGJAW
Wanneer/Waar: 20 oktober 2018 / De Kelk, Brugge en 22 oktober 2018 / Spirit of 66, Verviers
Wat: southern rock met een hoek af
Waarom: Dit kwartet uit Arizona speelt onvervalste southern rock met alles erop en eraan zoals je het in de hoogdagen van Lynyrd Skynyrd schering en inslag was. Op het nieuwste album 'Way Down Under' wordt er volop geëxperimenteerd met meerstemmige zang en dubbele sologitaar, waardoor de band weer een extra troef kan uitspelen. Tekstueel kan alles bij de Amerikanen en hoeft het niet al te serieus te zijn. Wij kijken al uit naar dit feestje.

 

 

Wie: TCHAMI
Wanneer/waar: 20 oktober 2018 / Versuz, Hasselt
Wat: Franse future house in de stijl van Oliver Heldens en Don Diablo
Waarom: Tchami behoort tot ’s werelds bekendste elektronische producers. Hij tourde met zwaargewichten als Skrillex, DJ Snake en werkte samen met onder meer Martin Garrix, AlunaGeorge, Jack Ü en Oliver $. Om maar te zeggen dat Tchami niet de minste is. Haal uw beste dansbenen boven en zak af naar Versuz voor een wilde avond vol energieke muziek.

 

 

Wie: PHOSPHORESCENT
Wanneer/Waar: 23 oktober 2018 / Botanique, Brussel
Wat: zachtaardige Americanapop van Matthew Houck die je van de ene ontroering in de andere melancholische bui wiegt en daarbij gretig naar de keel en het hart grijpt.
Waarom: Voor een zalvende ervaring zal je voortaan die yoga- en mindfulness-sessies links laten liggen en gewoon dit concert bijwonen.

 

 

Wie: LENNY & DE WESPEN
Wanneer/Waar: 26 oktober 2018 / Arenbergschouwburg, Antwerpen
Wat: De nieuwe avonturen van Lennaert Maes en zijn stekende insecten
Waarom: Wij kenden hem vooral van de tusssentijdse uitstapjes met het 'Als De Nacht'-project, maar Lennaert Maes heeft dus ook nog zijn Wespen om mee rond te zoemen. Als je dan weet dat de man een geboren verteller en entertainer is, dan staan wij al te trappelen om hem ook nu aan het werk te gaan zien. In dit geval krijgen ze trouwens nog de bijstand van Jan De Wilde en Jonas Winterland. Dan kan dat toch gewoon niet mislopen.
Van de Arenbergschouwburg mogen we hiervoor vijf duo's uitdelen. Mailen naar win@damusic.be met als onderwerp “WESP” is de boodschap.

 

 

Wie: KAMAAL WILLIAMS
Wanneer/waar: 26 oktober 2018 / Kunstencentrum Vooruit, Gent
Wat: jazz, soul, funk en nog wat andere genres.
Waarom: Kamaal Williams is het nieuwe project van een keyboardgoochelaar die al eerder doorbrak met zijn alias Henry Wu. Daarnaast is hij ook de bedenker van Yussef Kamaal en Yussef Kamaal Trio. De Londenaar is een echte jazzcat, maar schuwt ook andere genres niet. Voor fans van Thundercat, STUFF. en soortgelijke.

 

 

In de Botanique komt ook nog Kris Dane zijn ding doen; en dat op 24 oktober. Mailen met als onderwerp “DANE”, als je hiervoor een duoticket wil winnen.

Ook niet te versmaden: het aanbod van Magasin 4 waar op 5 november niemand minder dan oerpunkmoeder Lydia Lunch de boel nog eens op stelten komt zetten samen met Falling man. Meer relaxt, maar daarom niet minder intens zal het er ongetwijfeld aan toe gaan bij Zion Train, op 8 november. Single tickets voor die concerten winnen = mailen naar win@damusic.be met respectievelijk “LUNCH” en “ZION” als onderwerp. Succes!

Christophe Demunter, Bert Gysemans, Jeroen Poelmans

14 oktober 2018
Patrick Van Gestel