2 t/m 15 april 2016

Concertgids

Tijd voor een nieuwe reeks concerten, die de moeite lonen. Laat je leiden door deze gids of ga gewoon je eigen gang.

2 t/m 15 april 2016

 

Wie: BELL WITCH
Wanneer/Waar:2 april 2018 / Magasin 4, Brussel
Wat: de meest diepgaande rouwzang
Waarom: Vorig jaar stonden ze hoog genoteerd in heel wat metal-eindejaarslijstjes en wat ons betreft volkomen terecht. 'Mirror Reaper' is een massieve brok pijn, die je overvalt om je nooit meer los te laten. Het begrip “doom” stapte hiermee meteen naar een volgend niveau. En toch is dit maar een duo, hetgeen ons nog meer benieuwd maakt naar hoe zij deze klassieker, want dat mag je deze plaat nu al noemen, gaan brengen.
Win tickets voor dit concert hieronder.

 

 

Wie: BLITZEN TRAPPER
Wanneer/Waar: 4 april 2018 / Zaal De Zwerver, Leffinge
Wat:
de meer poppy variant van Wilco
Waarom: Intussen gaat deze band ook al twintig jaar mee, een periode waarin ze de altcountry combineerden met popmuziek en het genre zo bijzonder toegankelijk maakten. Tegelijk durfden ze ook uit te wijken richting progrock. Black River Killer blijft één van hun topsongs, maar ook op de net verschenen nieuwe plaat, 'Wild And Reckless' bewijzen ze nog iets te vertellen te hebben. En nu we het daar toch over hebben: de verhalen in de songs zijn allemaal de moeite.
Win tickets voor dit concert hieronder.

 

 

Wie: UUUU
Wanneer/Waar: 6 april 2018 / Het Bos, Antwerpen

Wat: “UUUU is a reminder of all of ‘rock’ music’s massive potential.”
Waarom: Het citaat hierboven (van 'The Quietus') zegt eigenlijk al voldoende. Dat er twee leden van Wire (bassist Edvard Graham Lewis en gitarist Matt Simms) en Thighpaulsandra (van Coil en Spiritualized) in de band zitten, zou u helemaal over de streep moeten trekken. Maar als dat niet zou lukken, is er nog de muziek van dit gezelschap, die rommelt en broeit en u het zweet zal doen uitbreken.

 

 

Wie: SCOTT MATTHEW
Wanneer/Waar: 8 april 2018 / STUK, Leuven
Wat: Australisch singer-songwriter, die een publiek kan raken op meerdere manieren
Waarom: Omdat hij het zonder verpinken aandurft om Whitney Houstons I Wanna Dance With Somebody te coveren en er nog mee wegkomt ook. Zijn uitgeklede versie laat je achter met kippenvel en wordt dan ook nog eens aangevuld met eigen songs, waarin hij zijn ziel blootlegt. Ook hij heeft een splinternieuwe plaat op stapel staan. Concerten van hem lijken het publiek steeds weer te raken waar het moet. Niet te missen dus.

 

 

Wie: ALELA DIANE
Wanneer/Waar: 13 april 2018 / Vooruit, Gent
Wat: Het hervonden geluk van een singer-songwriter op muziek gezet
Waarom: Nadat ze alle ellende rond haar scheiding op haar vorige plaat van zich afzong, is ze met het net verschenen 'Cusp' terug toe aan een portie geluk. Opnieuw getrouwd en moeder geworden van twee kinderen, is ze klaar om het leven terug aan te kunnen. Dat weerspiegelt zich ongetwijfeld ook op het podium en zal zeker zorgen voor een gevleugeld concert.

 

 

Gratis tickets dus. En nog meer dan hierboven al aangegeven. Want buiten de tickets voor Blitzen Trapper en Bell Witch, mogen wij nog kaartjes weggeven voor bluesstoners Lonely Kamel (15 april in de Magasin 4) en oerpunkers Discharge (28 april in de Magasin 4). Waag dus je kans door een e-mail te sturen naar win@damusic.be met de naam van de gewenste band als onderwerp. Succes!

 

31 maart 2018
Patrick Van Gestel