AvA - Summer Blue

AvA - Summer Blue

Pure tederheid en intimiteit.

Met Summer Blue brengt de Franse zangeres Eva Menard aka AvA een derde single uit. Het nummer vertelt het verhaal van de romantische ontmoeting met haar partner, in een zomer van negentien jaar geleden. Voor haar symboliseert dat moment een belangrijk keerpunt in het leven. Het was het einde van een moeilijke jeugd en het begin van een artistiek en romantisch leven.

De muzikale arrangementen dragen de essentie van het thema: met enkel vleugelpiano en stem verklankt ze de verzoening, geboren uit deze nieuwe intimiteit. Zelden hoorden we een Française zo mooi in het Engels zingen en de combinatie van muziek en beeld is perfect. 

Tijdens het schrijven van het script van de video met Zoé Cavaro, de co-regisseur van de clip en de live visuals, stelden ze zich een eenvoudig en ultra-poëtisch werk voor, waarin ze de liefde van twee wezens volgen in de schoonheid van het dagelijks leven en de naaktheid van hun lichaam.

In de clip zie je twee vrouwen, maar de boodschap is dat liefde universeel is en de gender van de protagonisten maakt eigenlijk niets uit. Het gaat om de intense emotie die voortkomt uit twee lichamen die van elkaar houden en respecteren. Het zonlicht, hun huid, zacht strelende vingers dompelen de kijker onder in een organisch genot zonder dat het ergens vulgair wordt.

16 oktober 2021
Marc Alenus