Bert Dockx - Palmares/Pit

Bert Dockx - Palmares/Pit

In maart volgt het vervolg op ‘Transit’.

Bert Dockx bracht vier jaar geleden zijn solodebuut 'Transit' uit. Met twee nieuwe tracks kondigt hij de opvolger daarvan aan. Het tweede Bert Dockx soloalbum komt uit via Unday op 18 maart en zal ‘Safe’ heten.

Dit keer vliegt Dockx (Dans Dans, Flying Horseman, Ottla, Strand) echter niet helemaal solo. Hij kreeg hulp van Loesje en Martha Maieu (Flying Horseman, Blackie & The Oohoos) en Thomas Jillings (Ottla, Linus). Koen Gisen, de Gentse producent voor fijnproevers, staat weer aan het roer. Veilige keuzes dus en dat levert warme muziek op.

Het meeslepende Palmares roept een mythisch landschap op, het is de muzikale uitdrukking van een eeuwenoud verlangen naar vrede, harmonie en vrijheid. De gitaar van Bert speelt de hoofdrol, terwijl de prachtige achtergrondzang van Loesje en Martha Maieu een melancholisch contrapunt biedt.

Pit daarentegen is een duister, diepgeworteld lied over allesoverheersende liefdespijn. Het nummer evolueert langzaam naar een intense, bijna verstikkende climax. Samen zijn de twee nummers al goed voor meer dan een kwartier betovering.

foto: Alex Schuurbiers

15 januari 2022
Marc Alenus