Billie Eilish - My Future

Billie Eilish - My Future

‘My Future’ werd uitgebracht door Billie Eilish, op de drieëntwintigste verjaardag van haar broer Finneas. Het lied werd geschreven tijdens de quarantaine. We kunnen alvast stellen dat deze hectische periode haar zeker niet heeft gestopt.

De nieuwe single van Billie Eilish lijkt somber van start te gaan. Met een rustig ritme en zachte melodie begint de Amerikaanse zangeres haar lied.

“I’m not here / I’m just a mirror”.  Met deze trieste lyrics laat ze het gevoel doorschemeren van er niet helemaal te zijn, niet te weten wie ze is. De strofe gaat rustig verder en wordt af en toe ook vergezeld door backing vocals die de tekst meezingen. Het begin van het nummer zorgt voor een soort van rustige stemming.

“But I’m in love with my future / Can’t wait to meet her”. Deze tekst wordt verschillende malen herhaald. Ze is wanhopig om zichzelf te leren kennen. Ze laat doorschijnen dat ze verliefd is op de toekomstige versie van haar en kan niet wachten op het moment dat ze eindelijk zal weten wie ze echt is: “Just wanna get to know my soul”.  

De tweede helft van het liedje krijgt een sneller ritme en klinkt daarmee al direct ook vrolijker. Ondanks een toch nog wat sombere ondertoon, lijkt het al meer hoop te bevatten.  “I’ll see in a couple of years”. Ze heeft de verwachting om de oplossing eveneens te vinden.

Met deze nieuwe single laat Eilish voelen hoe het is om jezelf te verliezen en niet in staat ze zijn om jezelf terug te vinden. Alsof ze anderen niet alleen een kleine blik op haar wereld wil geven, maar ook de leefwereld van andere jongeren wil weerspiegelen.

1 augustus 2020
Hannah Vandenbogaerde