CandleBags - No Monkeys

Inlandse Maatjes

CandleBags - No Monkeys

Het vlammetje flakkerde even en dreigde zelfs uit te doven, maar dat was voor Inge Henrotay geen optie en dus is hier CandleBags 2.0.

In de eerste helft van dit jaar bracht CandleBags nog twee leuke singles uit als duo, maar voor de mannelijke helft van CandleBags, Dirk Henrotay (neef van), werd het allemaal wat veel en hij stopte er mee. Bij zangeres Inge brandde het vuur echter nog te hevig en stoppen was geen optie. Drummer Robson “Robby” Mangelschots en gitarist Seppe Dausi zorgden voor een Zippo en brandversnellers en het vuur laaide meteen weer op met als resultaat de ziedende single No Monkeys.

Henrotay: “Het nummer staat voor alles wat er mis kan gaan in  je leven: geen controle, geen geld, de klimaatopwarming, de genderoorlogen, de kunstsubsidies… noem maar op. Miserie, miserie dus, maar ook hoe je daar mee omgaat.”

“I really feel the force/ It’s gonna stay with me/… Everything will be ok,” zingt Inge Henrotay terwijl haar twee nieuwe mannelijke bandleden rond haar een wervelwind optrekken die haar de wind vol in de zeilen geeft. No Monkeys is dan ook een krachtige song vanaf de openingsriff. Daarover rolt dan de gedecideerde zang, de schurende gitaar en de voortstuwende drums die evengoed van Patrick Carney (The Black Keys) hadden kunnen komen.

CandleBags herrijst dus als een feniks en daar zij we maar wat blij om.Voor live shows: check de facebookpagina of de vi.be-pagina van de band.


21 november 2019
Marc Alenus