Clover - Doing It Wrong

Clover - Doing It Wrong

Brusselaar Anas Platyrhynchos heeft iets met wilde eenden en met band speelt hij fijne indierock.

Colver, zo heet die band en in september brengt het viertal na een rits singles een eerste ep uit. Het kwartet stak pas vorig jaar de neus aan het venster, maar heeft datzelfde, ongrijpbare, maar pitte ingrediënt gemeen met andere Belgische bands als Balthazar, Absynthe Minded en Girls in Hawaii.

Doing It Wrong, de eerste, wat melancholische maar soulvolle single van ‘Walk Swim Fly’, de aankomende debuut-ep, is tevens opener van die plaat. Het nummer gaat over relatieproblemen en de bijna-onmogelijkheid om je diepste twijfels en zorgen met de ander te delen.

Dat komt ook tot uiting in de knappe video van Hugo Larisch. Die zegt daarover: "Voor dit nummer wilden we voortbouwen op het verhaal, dat werd verteld met onze vorige muziekvideo Thinking Out Loud, en doorgaan met het portretteren van menselijke natuur door middel van dans, maar dit keer met een meer moderne, stedelijke benadering. En hoe kan het ongezegde beter worden uitgedrukt dan door dans? We wilden ook een gevoel van nostalgie en poëzie uitstralen. Vandaar de keuze voor licht-abstracte lichtschilderijen door de hele video."

9 juli 2021
Marc Alenus